Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Почти до стъклото, ако си с една бъркалка.След първото спиране моята има интервал 5мин.Тогава с дървена шпатула обирам полепналото тесто по стените и където мога дъното.После не се меся до края, топката си прибира всичко което съм остъргал.

    п.п.с ръжен примес не трябва да бухва толкова/до стъклото или три пръста над контейнера/, аз го правя само с пшенично.

    Коментар


    • #47
      От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Трябва ли брашното да се пресява преди да се сложи в машинката?
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • #48
        От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Първоначално публикуван от Дочев
        Трябва ли брашното да се пресява преди да се сложи в машинката?
        Задължително така се аерира ако може така да се каже.
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

        Коментар


        • #49
          От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
          Задължително така се аерира ако може така да се каже.
          Сега ще пробвам твоята рецепта!
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • #50
            От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Трябва ли брашното да се пресява преди да се сложи в машинката?
            Принципно, да.
            Обаче в тези мътни месеци докато си намеря свястно брашно, жена ми пресяваше по три пъти всякакви марки, пресято или не/и това пробвах/ - нищо удовлетворително и с фрапантни разлики в крайния резултат.
            От това последното вземам и директно слагам на кантара, мая, сол, захар и после в машината.Един път нямам до сега откат.
            Ти си го пресявай, лошо няма и не губи време, но ако брашното не става, пресяването/насищането с въздух/ няма да ти компенсира кой знае колко, за да получиш читав хляб.

            Коментар


            • #51
              От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Първоначално публикуван от Дочев
              Сега ще пробвам твоята рецепта!
              Принципно рецептата е със суха мая и сухо мляко а водата е 330 мл.
              За да ти е по лесно в един мерен съд сложи първо яйцето и млякото и долей с хладка вода до 330 мл.
              А и дай малко снимки.
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

              Коментар


              • #52
                От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                Принципно рецептата е със суха мая и сухо мляко а водата е 330 мл.
                За да ти е по лесно в един мерен съд сложи първо яйцето и млякото и долей с хладка вода до 330 мл.
                А и дай малко снимки.
                Ето това стана.
                Благодаря за рецептата.
                Яйце, вода, олио и другите неща, даже кубчето с маята беше замръзнало.
                Прикачени файлове
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                Коментар


                • #53
                  От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от Дочев
                  Ето това стана.
                  Добър си спор няма!
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

                  Коментар


                  • #54
                    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Ето го бял френски хляб току що изваден . Поствам целия рецептурник който вървеше с фурната всички рецепти в него са пробвани и няма лоша . Само голямите грамажи над 1110 грама не стават явно тавичката идва малка тестото се надига опира в стъклото после спада и не става нищо .
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6425.jpg
Прегледи:1
Размер:79.4 КБ
ID:5258173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img765.jpg
Прегледи:1
Размер:91.8 КБ
ID:5258174
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                    Коментар


                    • #55
                      От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Да споделя и аз нашият опит с такава машинка.
                      Това което установих със сигурност е, че крайният резултата силно зависи от качеството на брашното. Първият опит беше с брашно на "София мел"-въпреки страховете ни, че няма да се получи(заради първия опит)-стана перфктен хляб. После пробвах с брашно от една местна мелница-лошо. Някой казал на жената да пресява брашното, и да го държи на тоипло до печката. Резултатът-по добре, но пак далеч от хубав хляб.
                      Купих си чувалче много хубаво брашно(някакво бургаско) и резултатът беше суперхляб. Сега смесваме по равно от това, и другото-лошото брашно докато свършим лошото(няма да го хвърлям я...) и после ще пробвам с брашно от друга местна мелница.
                      Ще попитате защо не ползвам тези качествените брашна? Ами защото си имам достатъчно жито, и искам да го сменя за брашно и да си пека хляб от него. А и излиза много по-евтино отколкото да купувам от магазина по лев килото.

                      Другото което установихме е, че захарта идва малко в повече. Хлябът слади, а на мен не ми харесва особено. Намалихме я, отначало с малко, но сега слагаме 1/3 от количеството по рецепта. Разлика в пухкавостта няма, втасва си идеално, и хляба не слади.

                      А едно от най-добрите неща на тези машинки е ароматът на печащ се хляб.
                      Има ли желание-има и начин!

                      Коментар


                      • #56
                        От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Някой пробвал ли е с царевично брашно и ако да да пусне рецептата?
                        Направих опит, но се наложи да добавям брашно, защото лепнеше по тавичката!
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                        Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                        Коментар


                        • #57
                          От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Да, и с царевичното е като с ръженото - не може да е само такова. За да стане, отношението царевично/пшенично, трябва да е най-много 1/1 (в никакъв случай, царевичното, повече). В сравнение с ръжта, все пак хлебопекарните свойства на царевицата са по-добри
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                          Коментар


                          • #58
                            От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Задължително така се аерира ако може така да се каже.
                            Като си е хубаво брашното, хлябът си става и без да се пресява - директно от пакета в казанчето. Единственото, което пресявам, е някакво брашно на "Елиаз" и въпреки това не се получава добре с него, та взех да го използвам само в комбинация с по-качествено.

                            Коментар


                            • #59
                              От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
                              Като си е хубаво брашното, хлябът си става и без да се пресява - директно от пакета в казанчето получава добре с него.
                              Което е вярно е вярно, но в книжката на машинката пише, че трябва да се пресее.
                              Бог да ги прости бабите ми пък и сега майка винаги сеят брашното преди употреба по простата причина, че е по добре пък и може да има изненади.
                              Последно редактирано от gabocvet; 08-03-11, 14:52.
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

                              Коментар


                              • #60
                                От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Всичко си има основание и е излишно да се прави, когато причините отпаднат, освен просто като ритуал. В момента, цикълът от пакетирането до употребата е в рамките най-много на месец. По времето на бабите ни, есента като се насипят няколкостотин килограма брашно (че и тонове) в хамбара - та до следващата реколта. Сбивало се е, мишки, разни буби и пр.
                                Последно редактирано от davc; 08-03-11, 15:14.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X