Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ползваме таъв уред от 3 години, някакъв Английски (досущ като Аляска) проблеми никакви! В Пикадили има пакети по 500гр. различни видове готови смеси за хлебопекарна вносни са и брашното е доста качествено, слагаш 300мл вода и лъжица зехтин и си готов. Българското брашно в последно време ми се струва кофти, обикновенно ползваме прясна мая.
    Последно редактирано от Николай Шиваров; 24-02-11, 17:00.
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

    Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

    Коментар


    • #17
      От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
      maxxx това съм го пробвал и се получава но аз ползвам основно програмата за бърз основен хляб 1000гр хляб с изпечена коричка става з 2:17 часа.
      Може и да не съм ти разбрал въпроса, при бърз хляб в моята книжка пише доста повече мая и по-малко вода.Ако те интересува, ще я изровя и ще напиша рецептата.
      Останах с впечатление, че искаш да си правиш хляб 500гр на програма за 750 грама.
      За това писах, че фрапантни разлики за опичане на 750гр заготовка, няма при програма килограм, нататък ти да си прецениш кое/как.

      Коментар


      • #18
        От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Моята машина е английска, Russel Hobbs за 85 лв от магазин за "Стоки от Англия".
        Може да се задава да прави хляб с 350, 500 и 650 гр брашно.
        Аз също установих, че повечето брашна са кофти, да не говорим за тези от промоциите под левче килото. Отидох до варненската мелница, взех си един стек брашно 450 и оттогава нямам забележки към хляба. Мая ползвам суха на др. Йоткер или на кубчета русенска, а хляба го правя с айран, понякога и яйце. Една особеност - ако се ползва суха мая, се слага много захар, ако е прясна - по-малко.

        Коментар


        • #19
          От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от Николай Шиваров Преглед на мнение
          ... В Пикадили има пакети по 500гр. различни видове готови смеси за хлебопекарна вносни са и брашното е доста качествено, слагаш 300мл вода и лъжица зехтин и си готов. Българското брашно в последно време ми се струва кофти, обикновенно ползваме прясна мая.
          Една от хубавините на домашно приготвения хляб е в това да знаеш какво има вътре. Тия готовите смеси хич и не ги поглеждам, защото нямам доверие. Засега нямаме оплаквания от бяло на София Мел, грахам на Арчар, ръжено на Балван.

          Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          ... Мулинекса за три години и нещо се държи ...
          На втората седмица сменяха мотор и в сервиза не е като да нямаше още няколко за подобни ремонти
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-02-11, 17:12.

          Коментар


          • #20
            От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Като гледам никой вече не меси на ръка.Освен удобството,какви са плюсовете спрямо нормалното приготвяне на хляб.

            Коментар


            • #21
              От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
              Като гледам никой вече не меси на ръка.Освен удобството,какви са плюсовете спрямо нормалното приготвяне на хляб.
              Ако ползваш суха мая, нагласяш отложен старт, машината по някое време през нощта се събужда и почва да меси и пече, а ти като се събудиш разполагаш с топъл хляб за закуска.
              Тесто/за пица, бухти, мекици, пита/ пак си ги меси идеално.
              Жена ми прави/ше/ една пита, която по някаква шаманска технология, трябвало да се удря 100 пъти в масата, за да станела пухкава/явно заради втасването/.Вярно ставаше страшно вкусна и висока, но с тесто, замесено в машината резултата е същия, минус земетръса при ръчния вариант.
              Последно редактирано от maxxx; 25-02-11, 11:37. Причина: пг

              Коментар


              • #22
                От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Ако ползваш суха мая, нагласяш отложен старт, машината по някое време през нощта се събужда и почва да меси и пече, а ти като се събудиш разполагаш с топъл хляб за закуска.
                Тесто/за пица, бухти, мекици, пита/ пак си ги меси идеално.
                Жена ми прави/ше/ една пита, която по някаква шаманска технология, трябвало да се удря 100 пъти в масата, за станела пухкава/явно заради втасването/.Вярно ставаше страшно вкусна и висока, но с тесто, замесено в машината резултата е същия, минус земетръса при ръчния вариант.
                Ето това удряне гледам да спестя на жената и разклатената маса, която трябва да притягам след месенето.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                Коментар


                • #23
                  От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                  Ето това удряне гледам да спестя на жената и разклатената маса, която трябва да притягам след месенето.
                  Ако сложиш сирене в хляба, когато изпищи машината за добавяне на нещо/маслини, бекон, сирене/ и в края на печенето намажеш коричката с жълтък, разликата ще е само във формата.
                  Може да ти замеси тесто, а може и да ти го опече да не се занимава жена ти с него.
                  След като и от козунаците в машината сме доволни в къщи, ...

                  Коментар


                  • #24
                    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                    Като гледам никой вече не меси на ръка.Освен удобството,какви са плюсовете спрямо нормалното приготвяне на хляб.
                    Става по-бързо и всичко прави хлебопекарната. ( меси, втасва, пече и т.н.).
                    П.П. Не видях да го има написано, след като изпиука че хляба е готов е хубаво да се остави още 10-15 мин. в хлебопекарната. Хваща чудна препечена коричка
                    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                    0879076007 Жельо

                    Коментар


                    • #25
                      От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
                      П.П. Не видях да го има написано, след като изпиука че хляба е готов е хубаво да се остави още 10-15 мин. в хлебопекарната. Хваща чудна препечена коричка
                      А и се вади много по-лесно
                      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

                      Коментар


                      • #26
                        От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        От снощи сме собственици на среден клас хлебопекарна Мулинекс. Пробвахме още от начало селски хляб с отложен старт и сутрина имахме прекрасен хляб....с вкус на хляб
                        Нойзи: И т'ва от народ, който е изпреварил Шрьодингер и котката му с няколко века – чрез израза „ни жив, ни умрел“.

                        Коментар


                        • #27
                          От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                          От снощи сме собственици на среден клас хлебопекарна Мулинекс. Пробвахме още от начало селски хляб с отложен старт и сутрина имахме прекрасен хляб....с вкус на хляб
                          Дай модела и цифра, че тази вечер и аз май ще се сдобия с нещо такова.
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                          Коментар


                          • #28
                            От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Колега, имаш ЛС.
                            Нойзи: И т'ва от народ, който е изпреварил Шрьодингер и котката му с няколко века – чрез израза „ни жив, ни умрел“.

                            Коментар


                            • #29
                              От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Ето го хлебчето от моята машина по рецептата която писах в тази тема
                              Прикачени файлове
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

                              Коментар


                              • #30
                                От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                И ние си правим хляб вкъщи, горе-долу от три години. Машината е Мулинекс и за това време,само тефлоновото покритие на съда се е понарушило. В началото мерака беше голям, правихме какви ли не експерименти с екзотични рецепти и съставки. В последно време си правим съвсем класически хляб - брашно, вода, сол и мая (и щипка захар). Брашна си купуваме на по 25кг, понеже гледам, свободно се споделят марки - ние купуваме София Мел, само ръженото брашно от Техра, защото София Мел не предлагат. Лично аз харесвам "черен хляб" - типов, грахам, ръжен и пр. Най-много правим ръжен, всъщност, максимума ръжено брашно към пшеничното може да е не повече от 1/3 оттам-нататък хляба не става качествен и все по заприличва на кал. Единственото, което се утвърди като евентуална добавка е понякога сушен, гранулиран чесън, понякога накълцани зелени маслини. Ползваме жива мая, жената купува отнякъде на пазара (Женският) мая на опаковки от по 1/2кг за 1,5лв. - стига за около три месеца и не губи свойства през това време. Готовите смеси никога не сме ги ползвали, в края на краищата, те предствляват същите алхимии, които се слагат в хляба "конфекция" и цялата галимация се обезсмисля.
                                Последно редактирано от davc; 25-02-11, 21:39.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X