От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Не знам от какво беше,май не бях спазил технологията на слагане на продуктите,а може и брашното да беше куцо? Но вчера направих поправка,с рецептата от тази тема и спазване на технологията и резултата бе отличен!!!! Обаче докато заредя апарата да го снимам и да се похваля,повече от половината беше изяден!!!Наистина става страхотен хляба,вкусът ме върна 20г назад във времето,когато като бях на село и ме изпратеха за хляб,а той беше винаги току що изваден,-на път за вкъщи изяждах половин хляб!!!!! .........Мисля че и китаеца е допринесъл за моя неуспех,защото номерацията и надписите на бутоните на самата машина и на книжката с упътване не съвпадат,ама аз чак вчера забелязах,явно пъхат еднаква книжка за всички модели???
Първоначално публикуван от plpenov
Преглед на мнение
. Хлебоперната е мулинекс ов-2000 - може да прави хляб 500гр, 750гр и 1кг хляб. Рецептата е за 750 грама хляб.За всичките тези години съм разбрал, че основните съставки на хляба са брашно и мая. Прави ми впечатление, че повечето тук ползват суха мая и веднага ще ви кажа че това е една от основните грешки. Най-добрата мая е живата. Ако се активира предварително е достатъчно 1/4 от кубчето, но аз слагам 1/3 без да се занимавам чак толкова с хляба. Другият важен елемент е брашното. Както каза колегата по горе с брашното тип 450 на мелинвест е 50:50, със софиямел е 70:30, а със брашната с марка хорека от метро (тип 00 или за пица) резултата е 95:5. Пробвал съм и много други брашна, но резултата е плачевен при повечето. Както не веднъж съм казвал на българските стоки им липсва повторяемост на резултата. Разликите между 2 партиди са толкова големи, че все едно са произведени от друг производител в друга държава
Коментар