Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на спукано предно стъкло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възстановяване на спукано предно стъкло

Привет колеги, днес след едномесечен престой на паркинга заради извънредното положение, забелязах пукнатина на предното стъкло, долу в ниската част където се лепеше винетките, според мен предполагам че има смисъл да се възстанови тази пукнатина, вместо да купувам цяло стъкло, има ли сред вас колеги или препоръки, за фирма която възстановява спукани автостъкла, джипката е в района на ж.к. Младост?

Ето и снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20200501_084916.jpg Прегледи:0 Размер:437.0 КБ ID:6597115

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20200501_090651.jpg
Прегледи:4189
Размер:426.0 КБ
ID:6597117
    Последно редактирано от Еделвайс; 01-05-20, 09:16.

Всичко над 10 см. дължина е икономически неизгодно да се лепи , освен това дори и залепено пак ще личи.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Голяма е пукнатината. Няма смисъл да се лепи.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Така като гледаш снимките, възможна ли е "безпроблемно при евентуална проверка на КАТ" каране, при тази пукнатина или трябва да слагам ново стъкло?

С тази пукнатина можеш да си караш години или докато те спре полицай или съвестен пункт за ГТП.
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

А има ли специална течност която поне да скрива козметично пукнатината, така както със силиконов спрей успешно замаскирва надрасквания към например прозрачен плексиглас?

Коментар

Уф, питай в БГ Мама...
          Пукнатината е видима защото вече е влезнал прах в нея - и да се залепи с фотополимер /защото това е начина/ пак личи.
          Фиат Купе
          Опел Фронтера В
          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
            Уф, питай в БГ Мама...
            Пукнатината е видима защото вече е влезнал прах в нея - и да се залепи с фотополимер /защото това е начина/ пак личи.
            Питам бе човек, то като имаш излишни пари най-лесно ново стъкло, в днешно време има вече какви ли не нови технологии и при положение че пукнатината е в крайния ъгъл и не е в средата на стъклото, защо да не попитам за варианти за скриване на пукнатината, за момента се сещам за два варианта, единия е едната чистачка да е по-къса като пукнатината ще е замаскирана от мръсотия по стъклото и няма да личи пукнатината при евентуална проверка от КАТ, другия ново стъкло ако се наложи, ако беше пукнатината в средата или пред мен, направо ново стъкло, но понеже е в краен ъгъл и то от на пътника място, затова питам за варианти.

Коментар

Въобще не се занимавай, трудно ще го видят това полицаите. Карал съм с години така, та дори и в чужбина, после подарих колата на сестра ми, май тя и до сега си кара така.
              Единствено ако ще я продаваш, новия собственик може да има проблеми в КАТ, но пак зависи.
              Винаги можеш да кажеш, че се е счупило непосредствено преди проверката, ако някой се заяде, но на мен лично никога не ми се е налагало. На теория могат да спрат колата от движение, ама на практика го правят само при фрапиращи случаи.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Няма начин полицай да го пропусне. Това си и голяма пукнатина. Ще си отнесеш глоба.

Преди години на един Голф имаше пукнатина. Ама съвсем ниско, под чистачката, не се виждаше. Спряха ни на Црна Маца - полицая веднага го фиксира. Написа ни фиш. След това на Пазарджик пак ни спряха, отново го видяха. Простиха ни, защото вече имахме фиш от преди час.

По-добре го смени.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  От тия снимки няма как да се разбере колко е забележимо. Един фиш може да рискува, пък чак след него да го смени. И това не само за да спести пари...понякога не ги сменят много читаво стъклата.

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не са ви простили, просто няма как да отнесете две наказания за едно нарушение.
                  Основен принцип в правото.

Полицай ще го види. Може да мине номера, че преди малко е спукано примерно. Малко вероятно де, ама според зависи.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• Еделвайс
                  Еделвайс коментира
                  Редактиране на коментар
                  Значи ще трябва да се сменя стъклото, разбрах преди малко от пряк свидетел как едно 10 годишно момиче се катери по джипа и предния капак, поне разбрах мистерията, как се е пукнало стъклото само от седене на паркинга....

Между другото сега разбрах от двама мои съседи, които са видели лично едно 10 годишно момиче да се катери по джипа и по предния капак, моя съсед я е видял, викнал и да слиза веднага, това момиче е дъщеря на наша съседка от по-горните етажи и правила зулуми по принцип, да спада гуми и др глупости, за които не мога да повярвам че 10 годишно момиче ще прави такива глупости, според вас какво мога да направя, чаша студена вода и това е, то какво да кажа на родителите на една 10 годишна пакостница, поне разбрах защо се е пукнало стъклото, тези деца от скука пред блоковете само бели, не го очаквах от 10 годишно момиче
                Последно редактирано от Еделвайс; 01-05-20, 15:43.

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Според мен разговор с родителите, но без скандални нотки, просто разговор за информиране е нанай-доброто решение.
                  Аз поне не бих търсил обезщетение за стъклото, не е кой знае какви пареи, и не си струва да се смразяваш със съседите.

А за самото стъкло-бих си карал така, вероятността да те глобят е доста малка.
                  Но ти си решаваш де.

• Justif
                  Justif коментира
                  Редактиране на коментар
                  Можеш да съдиш родителите за обезщетение за възстановяване на прозореца = нов прозорец + труда за възстановяването му.Те са длъжни да я контролират и надзирават, а ако не го правят и тя увреди някой те носят отговорност за възстановяването на вредите. Но не говори с тях - няма смисъл- те не са намерили начин да възпитат собственото си дете адекватно, а какво остана да "реагират" адекватно на твоето оплакване...Или преглъщаш или съдиш.Това са ти възможностите...

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Всеки си има мнение за това как е най-правилно да си живее живота.

Дайте отзиви за читава фирма за автостъкла, автостъкла Кобра, стават ли, някакви отзиви за тях, че са ми близо до квартала, но предпочитам качествен монтаж, стъклото трябва да е зелено, със синя лента и прозорче за вин номера, вече дали да е триплекс или секурит, не знам как е оригинално на моето стъкло?

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
                  Дайте отзиви за читава фирма за автостъкла, автостъкла Кобра, стават ли, някакви отзиви за тях, че са ми близо до квартала, но предпочитам качествен монтаж, стъклото трябва да е зелено, със синя лента и прозорче за вин номера, вече дали да е триплекс или секурит, не знам как е оригинално на моето стъкло?
                  Секюрит за челно не се ползва от десетилетия / в нормалните автомобили/.
                  Секюрита се разпада на парченца, което при теб не се наблюдава.

Коментар

Преди месец смених предно стъкло на работната кола,която е с голям джам, че и подгрев има.

Навсякъде ги делят на китайско и европейско стъкло.

Цената на моето ,най-евтиното беше 490 лв.Китайско с подгрев нямаше никъде.Та минах с европейско с подгрев...Мустанг...май ми го смениха

​​Стария джам, понеже е голям...беше нацъфкан от камъни поне на 7-8 места ...но без цепка....
                    Имаше даже едно ударено колкото 10 стотинки точно пред погледа на водача и даже ми пречеше и напрягаше ....да стоя леко настрани....при безброй проверки,никога не съм имал проблем.

Зимата по едно невнимание,големия син чукна в дъното там до стикера за застраховката едвам доловима пукнатина,за една седмица,мина през застрахователния стикер,стигна до стикера за технически преглед и до средата на прозореца....

Как да го не види ,че даже и на тъмно,катаджията свети с фенер в застрахователния стикер....три пъти ме спираха и три пъти се разправях.....та ща не ща....ново.
                    Последно редактирано от Roninn; 01-05-20, 17:12.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

• cecoa1
                      cecoa1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Точно, че тука пукнатината е отдясно, където няма вече стикери...
                      Аз лично не бих бързал, а и покрай тия извънредни положения, едва ли някой ще се заяде. Още повече щом на паркинга продължава да се вихри палавото хлапе, което е причинило щетата.
                      Фронтерата е известна със сравнително скъпи специфични части, собственика е мераклия, иска баш същото стъкло... Вероятно няма да е евтино, а гаранция че хлапето няма да го счупи още след смяната, няма. Ако е нещо с каско и подобни, не знам, там вече може да има смисъл...

За Кобра съм чувал доста неприятни мнения. Кофти монтаж, крив монтаж, самоспукване след монтаж и какво ли още не. Най-масови са, така че е статистически резонно да наизлязат негативни мнения, но мене ме отказаха.
                    На супърба смених с пилкингтън без подгрев в сервиза в Гео Милев по препоръка - 250-300лв, доколкото помня. Останах доволен. В четвъртък поръчаха, във вторник дойде, в сряда беше сменено. https://www.avtostakla.info/bg/Sofia-C.html
                    Мустанг също са ми ги препорчвали, като търсех тогава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X