Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо свирят спирачките ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо свирят спирачките ?

А накладки свирят и от опичане. На истинските накладки в листчето в кутиятя (Което никой не чете) пише "избягвайте рязко и продължително спиране първите 200-250 мили" и като ги озориш отначало така си отиват свирещи.

Коментар

През ноември м.г. ми смениха накладките с нови, 50-ина км гледах да спирам само по-плавно и това беше. Вече над два месеца не съм чул никаква свирня.

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
        за да не свирят, ако нямат, се прави напречен канал с ножовка по средата на феродото до дебелина 3 мм на феродото и обикновенно спират да свирят.
        НО,НЕ ВИНАГИ
        Последно редактирано от the_trident; 28-01-08, 17:25. Причина: ГРЕШКА
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Има и една смаска на Вюрт около 25лв. под формата на спрей, тка де, те са 2 алуминиева до 1100гр.целзии (Al 1100) медна до 1200гр.целзии (Cu800) тази медната я дават на картинката за накладните, пръска се между накладката и спирачното бутало. Не е хигроскопична до колкото помня, както и не се стопява лесно (мъчих се със запалка ама само си подпалих пръста но не и греста). Та също може и такава да се ползва, аз на едната ни кола напръсках самите дижещи части по предните апарати защото обикновенната грес се стопява много бързо и за сега държи...
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

здрасти...
            колега.. дали си купил мекото феродо или твърдото...?също се получава ако е старо феродото...обикновенно..турското такова (продават го за оригинално в магазините) е с много мека повърхност..докато не стигне до твърдото феродо...започва свирня...напукване на дискове...по добре го смено отново
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Свиренето е от накладките, ако са все една марка и все свирят. Надраните дискове би трябвало да се изгладят от новите накладки пък и едва ли ще свирят, ако пък са прегрявали и са криви ще тресат при намаляване от по-висока скорост.
              Блокирал ми е спирачен апарат на леката кола /от ръчната спирачка/ - горният слой на накладките беше станал ронлив, но не свиреха.
              Така че - кофти смес на накладките, сменяй марката!
              ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
                По всички авто форуми, предавания, ръководства си пише - при слагане на накладка под нея се слага медна грес, за да не свири. Помага!

За справка - хората даже слагат подобна грес на повечето спирачни сглобки: http://www.toyotaownersclub.com/foru...hp/t16655.html
                да, ама в интсрукцията на ТЕКСТАР, приведена малко по-нагоре, пише
                DO NOT USE COPPER GREASE, и то на няколко места

аз си го превеждам като точно обратното на това, за което пишеш

Коментар

Засега съм на вариант две - музиката по-силно .

Коментар

От: Защо свирят спирачките ?

Купих медна паста от тук ЦЪК
                    Не скърцат много но ще пробвам да ги лекувам
                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Истинските накладки имат откъм гърба една антивибрационна пластина и са сертифицирани.

Коментар

Минтекс не са от най-читавите накладки, моята кола мисля е с такива и дисковете маи ще са преди накладките...

Коментар

Вземи си дискове и накладки Steinhof и няма да съжаляваш. Дупчените дискове са им на цената на нормалните на другите марки

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                            Вземи си дискове и накладки Steinhof и няма да съжаляваш. Дупчените дискове са им на цената на нормалните на другите марки
                            Мдааа
                            "..Твоими словами глаголет правда..."

Аз направих така, и не съм съжалил нито за миг..
                            Не само това, доволен съм, идеално съм доволен..

Благодаря отново!

Коментар

Здравейте , нов съм във форума, изчетох всичко в темата , работната ми кола е фолксваген кади 2002г , преди 3 седмици смених предни накладки и дискове и сега скърца като икарус когато натисна спирачка и това е от 1 седмица,минал съм около 2-3000км, в началото след смяната нямаше проблем .....не съм пробвал триковете описани в темата , все си мисля че явно материала на феродото не е качествен
                              Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

Не е задьлжително,може и много качествен да е,но да не са тихи накладките.

Пример - задни на едната кола свирят само на задна,като движа нормално не скьрцат.Дисковете са сьс слотове и дрилвани спорт,накладките Аксис Ултра Керамика,свири явно щото не му понася посоката на слотовете.
                                На другата кола леко просвирва в двете посоки.Дискове Брембо нормални с накладки Акебоно Евро Керамика Спорт,спираща сила 5,сила на звука ЕДНО или по нашенски скьрца ма кове.Ако му сложа спорт дупчени дискове да изпуска газовете няма да свири,но по-ми е лесно и по-евтино да взема други накладки и сьм приготвил Текстар Керамик Про щото уж били тихи,а спирали по-добре от нормалните.

Та не е задьлжително да са кофти накладките за да просвирват.Ако си сложил керамични на нормални дискове да речем може пак да проскьрцат и да не е от кофти нкладка.Ако не са измили дисковете преди да ги сложат пак може да проскьрцат от изгоряло феродо след време.Най-често обаче нормалната накладка е опекла феродото,нацепено е и освен,че не спира ми и скьрца та знае ли се.Пластини го оправят макар,че аз не ги обичам както и мазане на гьрбината на накладката с паста / Минтекс имат Керамик и е добра /,но и това ако се сетя при смяната.Ако ли не...............си скьрцам ма кове.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X