Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1,6 или 2.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Vitara 1,6 или 2.0 V6

интересно ми стана кой мотор е по-читав естественно със газификация знам че има няколко разновидности на 1.6 ще съм благодарен за компетентните ви отговори

От: Vitara 1,6 или 2.0 V6

от това което аз съм видял...ако не съм с много претенции за развитие ,а за проста употреба на Витарата 100% вземам 1.6 16клапана... Харчи много добре и върви май май....Да не засегна някой...Абе колкото v6-така...Е и малко по-малко да е не е нищо особено v6-cata...това говорим за дълги...За къси всичко става без карбуратори само...А дали отговорите ни са компетентни е доста субективно...Като изключим някой друг имал от всичко(Витарово) може да изпаднеш в ситуация всеки да си хвали неговото...
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
      Като изключим някой друг имал от всичко(Витарово) може да изпаднеш в ситуация всеки да си хвали неговото...
      И така да е -все пак е информация!
      13 години карам 1.6 8 клапана моноинжекцион,три врати - 10 години на газ.Подлагал съм я на лек офроуд.Минал съм над 250 000 км.Нямам никакви забележки.Освен стандартното обслужване - никакви други ремонти.Двигателя е много пъргав.
      От 1 година имам и Гранд Витара 2.0, 4 цилиндъра, 5 врати. Мека возия, но няма пъргавината на карбуратора, а за проходимост просто няма сравнение.
      Руен Хаджиниколов

Коментар

Ще бъда кратък че не ме бива в обесненията. Имал съм 1.6 16В G16B дълга витара карах я 4/5г. като последната година я карах баш като на война педала мръсно дъно и ако мине мине... като не въжето за някой друг джип и вън от трапа.та много прелична возия със стандартен лифт разход на бензин градско 9/10 извън 7/9 зависи от скоростите но не над 120км/ч в гората там е на час. за пъргавина много бях доволен от моторчето.Сега на дневен ред се сблъсквам с 2.0 H20A така наречената малката в6-ца еми първите ми вчепетления лукс като за витарааа йеее има климатик возия добра мотора бръмчи прелично всичко добре... но после проблем повдигам я със стандартен лифт лифт на купето слагам едни гуми 245/70Р16 оправям генерацията малко по да бръмчи.... и си мисля че това е края.Да ама не пъргавината се загуби тотално гори много (незнам колко понеже немога да я засека на 100% но по джоба си личи от 1.6 и 2.0) незнам това на ПЧ ли се дължи или на калпав мотор. Ае с две прости думички ако сега си търся джип витара то ще е G16B с ГИ и без ръжда... и задължително клима.Или в краен случей гранд с 2.5в маторя. Ако имаш възможност покарай няколко автомобила и сам ще прецениш а иначе по темата има много многооооо писано.
        Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
        КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Вземи под внимание факта, че не само двигателя на V6-те е по-скъп за обслужване, окачването е доста различно, даже ламарините като калници и прагове с в пъти по-скъпи. Ако я газифицираш, добави 1500 лв. за ГИ. Някои слагат и обикновено АГУ, ама не си е работа. Данък и ГО са в друга категория също.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

работата клони към развоя който и аз очаквах все пак 4 от 4 си е ясен отговор значи 1.6 16в с климатик по каквито и аз се заглеждах за предпочитане дълга база не харесвам коли "стани да седна" пък и 1.90 105 оки няма да ми отива не говорим за оффроуд така че мисля че дългата база ще задоволи моите лаични представи (не съм имал 4х4) а и встините поддръжка и данаци не са за подценяване разхода също колата най вероятно ще се кара като градски автомобил с който през свободното време да изгубя малко нерви из природата

Коментар

а каква е разликата със SIDEKICK??

Коментар

Козметични дреболии...странични габаритни светлини, хамериканска работа.

Теди

Коментар

[QUOTE=avzdrav;2551896]Козметични дреболии...странични габаритни светлини, хамериканска работа.[/QUOTE
                  Не само !!! Ако намериш такава дълга с 1.8 мотор, дори и да няма клима я взимай с 200–та . Другите изброени не стават , ама си ги караме .
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

е тоя мотор пък 1.8 сефте го чувам какъв е че толкова горещо го препоръчваш ??

Коментар

Първоначално публикуван от Kor3ktor Преглед на мнение
                      е тоя мотор пък 1.8 сефте го чувам какъв е че толкова горещо го препоръчваш ??
                      Този мотор е предшественика на 2.0 на Гранд Витарата. За съжаление го има само на дългите Витари Saidkik Sport 95-98 г. Мотора е четирицилиндров редови с верига-121 кс. Дебитомера му е на колектора, както при V-шестаците и няма проблем с обикновена газова. На европейския пазар по-често се среща на Baleno. Този мотор е най дурако устойчив, пъргав и икономичен от цялата гама на Витара и Гранд Витара .
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от Ruen Преглед на мнение
                        ... Гранд Витара 2.0, 4 цилиндъра, 5 врати. Мека возия, но няма пъргавината на карбуратора, ...
                        Що ли си мисля, че нещо не ти е в ред по двигателя?

Иначе на газ най-лесно носи дъртото 8 клапаново 1.6. 16клапановия със стария комп също се справя отлично с каква да е газова, стига да е сложена и настроена правилно, но то това се отнася за всеки двигател.
                        За шестака - нямам идея, никога не съм го пробвал на газ. Само като му видя двете чанти вериги и ми се отщява да го гледам повече От към мощност и въртящ момент е пълен ташак - двулитровата четворка е с приблизително същите параметри, а е къде по-блага от към поддръжка и килограми... че май и от към разход.
                        Плюс, че имаше някаква веселба с предните носачи на шестака - шарнирите са комплект с носачите по принцип, а не е като да не се скапват. Сигурно има и още, но на мен това ми беше достатъчно...

Слабото място на 1.6/16клапана е главата ... на собственика. Комбинацията пукнат радиатор + скапано виско + прецакан датчик за температура + куха лейка зад волана обикновено е в състояние да прецака и далеч по-корав мотор, но тъй като всеки е невинен и колата му е перфектна, по-лесно е да се разказва колко е кекава главата на 16V-то... Което е градска легенда, но ако взимаш такъв, загледай по-внимателно дали предишния собственик вече не е успял да покара по гореописания начин.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

През далечната 1997г. фирмата купи нова Гранд Витара 2.0 V6. Карах я 3 години, като на 120х. км. се разтрака веригата( досущ, като при Лада?!) и я сменихме барабар със съпътстващите и джундурии. После я подкара всеки и така до 360х. км., когато я продадохме.Имаше случай, когато един цървул я кара от Пловдив до София почти без антифриз, но мотора устиска без щети.
                          През този пробег не е сменяно нищо по окачването, но и добичето не е виждало офроуд.Накрая започна да похапва масло.
                          Като цяло много здрава жипка. От хората във фирмения сервиз съм запомнил, че само Гранд-Витарата е японска сглобка, а 1.6 били сглобявани в Унгария...
                          Последно редактирано от mbenz; 22-07-14, 08:41. Причина: корекция
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            ... 1.6 били сглобявани в Унгария...
                            Сигурно ли е, че говорим за Витара? А не за някой от леките модели?
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Всъщност редовата четворка 2 литра по каталог е с два коня и некви нютонметри повече от V6 2.0. Потвърждавам филма с предните носачи/шарнири, скоро го гледах. Няма V6 с ЛСД отзад, ако за теб има значение.

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X