Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Здравейте.Искам да попитам за евентуални възможности за нестабилност на колата на сняг и лед. Имам следният проблем. На сухо нямам грижи но стъпя ли от сухия асвалт на киша,сняг или лед при скорост над 60 км/ч ме хваща морска болест. Колата започва да играе ляво дясно и трябва да балансирам с волана - направо отвратителна работа. Имал съм 3- джипки Хонда ХР-В и една Хонда Шатъл и не съм имал подобен проблем никога. Те са 60/40 задно си мисля аз с виско муфа , а тази я дават 4х4 да не би да е от това не знам,чувството е все едно имаш луфт на кормилния механизъм и те дръпва ту в дясно ту в ляво и трябва да балансираш с волана. Гледах за нещо разхлабено по колата но нищо не открих.Сменях масла на кутията и задния диф. лагер на кутията ,съединител и синхронизатор на 5-та.Вече взех да се съмнявам да не е объркано нещо в кутията при сглобката и да предава повече на задния мост.Направо недоумявам.Помагайте с идеи някой имал ли е подобна случка?

От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Реглаж на преден/ заден мост ?

Коментар

пишеш горе в търсачката ШИМИ и четеш. найшчесто го има при джипките, но ще ти е полезно като теория.

и харвито не е 60/40 още повече задно.......... основни предно си е, ON demand задното

Коментар

Тази кола с каква система 4х4 е?

Според мен лек луфт на волана и широки(или неподходящи) гуми?! И пак зависи от системата на задвижване
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
          Тази кола с каква система 4х4 е?

Според мен лек луфт на волана и широки(или неподходящи) гуми?! И пак зависи от системата на задвижване
          Има вискомуфа за междуосев диф. Калпава до безобразие, с размерите на консерва копърка, има 9 или 13 пластини по спомен. Скапва се за норматив. Ако всичко по кормилното управление и окачването е наред, на сняг при блокирала муфа трябва даже да стои по-добре...
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
            Има вискомуфа за междуосев диф. Калпава до безобразие, с размерите на консерва копърка, има 9 или 13 пластини по спомен. Скапва се за норматив. Ако всичко по кормилното управление и окачването е наред, на сняг при блокирала муфа трябва даже да стои по-добре...
            Проблема със сигурност не му е около кардана!И не е вярно че муфата се скапва за норматив!На мойта муфата е на 800 000 км,но никакъв проблем!А колата като цяло на 1 200 000 км.Тази една муфа сам си я счупих като карах с една патерица 300 км!А колата на сняг наистина стои по добре от колкото на сух асфалт.А и като цяло от общите километри поне 15 процента са в гората,имам и доста свидетели.А на колегата проблема може и да е и друг.Имаше нещо специфично в реглажа на предницата,ама моя майстор си го знае.Аз не го помня кво беше.Щото като я взех нова и тя така правеше,дори беше пипнала и гумите за има-няма 350 км.Та да ми пише на лични или на телефона в подписа и ще го оправиме!
            Иво (таксито) Андреев
            0988 91 80 50
            Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Моя майстор в последствие разбрах ,че подлагал на някой от валовете с пластина 10 стотни или нещо такова за да обере луфта......... и май от там ще да иде и проблемът ми. По принцип отваря кутията заради шум в нея и смяна на синхронизатора. В последствие смени 2 лагера вътре(на вторичният вал мисля),съединителя и синхронизатора на 5 - та.Раздатката към кутията не я е отварял мислейки си че като е видял нараненият лагер на вала ще да е от него ама уви.Сменил е и маслата в кутията и задния диф.А какво се получи в крайна сметка:
              - шумът си остана абсолютно същия без промяна
              -на 2 ра 3-та и 4 та като задържа съединителя както съм в движение на съответната предавка при пускането му се чува леко изхъркване на зъбите в момента на самото пускане преди зацепването
              -при движение на 1-ва на пълен волан шумът се увеличава
              -когато спускам на скорост на 1-ва или 2 - ра шумът се увеличава
              -свистене в кутията на място когато колата е студена (шум-все едно масло преминава през тесен отвор)
              -нестабилност на колата при хлъзгав,снежен или заледен път при скорост над 60-70км/ч (люлее все едно нарочно кривя ляво дясно с волана)
              Всичко това след "ремонта"
              Колата е прегледана обстойно преди и след ремонта на кутията и няма нищо разбито ,хлабини по кормилни рейки и т.н.и нищо друго не и е правено. Производство 2005г на пробег от 160хил. км
              Шумът го има на всички скорости даже и на свободна в движение когато се въртят колелата.На мене ми мяза като на лагер на опашката или раздатката към кардана?

Коментар

Първоначално публикуван от buleka Преглед на мнение
                Моя майстор в последствие разбрах ,че подлагал на някой от валовете с пластина 10 стотни или нещо такова за да обере луфта......... и май от там ще да иде и проблемът ми. По принцип отваря кутията заради шум в нея и смяна на синхронизатора. В последствие смени 2 лагера вътре(на вторичният вал мисля),съединителя и синхронизатора на 5 - та.Раздатката към кутията не я е отварял мислейки си че като е видял нараненият лагер на вала ще да е от него ама уви.Сменил е и маслата в кутията и задния диф.А какво се получи в крайна сметка:
                - шумът си остана абсолютно същия без промяна
                -на 2 ра 3-та и 4 та като задържа съединителя както съм в движение на съответната предавка при пускането му се чува леко изхъркване на зъбите в момента на самото пускане преди зацепването
                -при движение на 1-ва на пълен волан шумът се увеличава
                -когато спускам на скорост на 1-ва или 2 - ра шумът се увеличава
                -свистене в кутията на място когато колата е студена (шум-все едно масло преминава през тесен отвор)
                -нестабилност на колата при хлъзгав,снежен или заледен път при скорост над 60-70км/ч (люлее все едно нарочно кривя ляво дясно с волана)
                Всичко това след "ремонта"
                Колата е прегледана обстойно преди и след ремонта на кутията и няма нищо разбито ,хлабини по кормилни рейки и т.н.и нищо друго не и е правено. Производство 2005г на пробег от 160хил. км
                Шумът го има на всички скорости даже и на свободна в движение когато се въртят колелата.На мене ми мяза като на лагер на опашката или раздатката към кардана?
                Възможно ли е това ляво дясно на сняг да го прави от блокирал диф. заради неподходящо масло? Забелязах че дори карайки на свободна по инерция и като направя завой на пълен волан и се чува едно ....... стъргане сякаш колелата отзад или отпред не им харесва да правят различен радиус и нещо започва да се товари? Мисля си дали не е от подлагането от майстора ми да е обрал някой луфт, който не трябва и сега колата да върви на блокаж и когато не е направо с колелетата затова да издава звуците, а на лед и сняг да си преплъзва ,а при голямата скорост да танцува ляво дясно?
                Оф скъса ми нервите тази кола.
                Честита Коледа на всички от Форума!

Коментар

Тази кола блокажи няма. Едва ли грешно масло е причина за проблема. Дано греша, но мисля, че муфата е дала фира, тоест спекла. Ако си я карал известно време така на сух асфалт, си потрошил и раздатката , и ск. кутия. Не съвсем, но почти-спри да я караш, докато не уточниш нещата. Поздрави!

Теди

Коментар

Да не би да имаш някоя гума с различен размер.
                    0888 364 731

Коментар

Гумите са 4 броя чисто нови зимни.Проблема се появи след ремонта ако може така да се каже. Имам чувство ,че нещо не е зацепено като хората и сякаш разпределя 50:50 и при по голяма скорост съчетана с хлъзгав път понеже е по лека отзад и започва да дрифти отзад.Ако мога така да се изразя.

Коментар

Възможно ли е задният диф. след смяна на масло в него вместо 80W 90 майстора наля както отпред 75W 90 да ми прави номера и да включва блокаж?Ако изобщо има LSD - но забелязахме че колкото пъти тръгна рязко винаги въртят двете едновременно отзад , а преди сякаш не беше така.

Коментар

Дано, ама надали...виж по-горе.

Теди

Коментар

Както каза колегата от пост номер 2 направи си свестен стенд преден и заден мост,и тогава търси друго.
                            878177589

Коментар

Първоначално публикуван от monio1 Преглед на мнение
                              Както каза колегата от пост номер 2 направи си свестен стенд преден и заден мост,и тогава търси друго.
                              Абсолютно подкрепям!От всичките обяснения на колегата проблема прилича на лоша сходимост.Може да го прави и от преден и от заден мост.Както по горе беше казано,ако виското е блокирало на хлъзгаво колата става още по стабилна.Ако не работи вървиш на предно(защото не е като междуосев диф. както колегата е писал а то предава въртящия момент назад).Така че не може то да клати така

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X