Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pathfinder 4.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pathfinder 4.0 V6

Здравейте,ще си сменям витарката от аватара за нещо по голямо.Търся си нещо 7 местно,автомат и след 05г.
    при така зададените критерий избора не е кой знае колко голям и именно тогава ми попадна патито в полезрението.Винаги съм карал бензинки и затова пак си търся такъв джип.Гледах един такъв нисан в една автокъща и много ми хареса джипката/на жената също и хареса/ но нещо не намирам да не кажа никво инфо за този мотор в тази кола,все 2.5 дизеляци.
    Интересува ме здрав ли е този мотор,понеже не е малко коне ,торк-а също не е в излишък ,съединителя как е.
    Иначе колата е много запазена тая е и единственна в нета де на 100 000км преполагам са реални понеже разглеждах сервизни книжки и до 90 000 всичко си пише.Ако отида в нисан по номера на рамата ще ми дадът ли някаква информация за колата досега?
    Pathfinder 4.0L

От: Pathfinder 4.0 V6

Номера на рамата можеш да го провериш от телефон/лаптоп с интернет още в авокъщата:

http://www.japancats.ru/nissan/

Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

това е американско изпълнение и затова не можеш да намериш информация.бях се ровил преди време по американските форуми за Exterra предлага се със същия мотор и американците имат доста хубави отзиви.
      и двете си приличат малко по външен вид а вътре са почти еднакви даже може и да нямат разлика.съществената разлика идва че купето на патфайндера е като европейското(самоносеща конструкция) а Exterra-та е с отделно шаси и предното окачване е като на тераното.даже до колкото си спомням и усиления комплект на калмини от амортисори и торсионите ги пишека и за двете.само Exterra-та отзад е с ресори
      Последно редактирано от akxel; 21-02-15, 23:19.

Коментар

Баш си е европейско, просто преди време когато ги пуснаха 05г. бензина беше доста по скъп бая от дизела и са много малко такива продадени като нови, затова и няма да намериш кой знае колко мнения за тоя модификация. Нещо подобно е положението и със 4литровото ТЛК.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

На шаси си е .Аз навремето когато търсих джип исках да си взема точно такъв ,ама не намерих

Коментар

Благодаря за отзивите с две думи не е някаква недомислица този мотор за да е толкова рядък, в цяла европа в аутоскаут24 има само 4-5 такива нисана,само ме притеснява,че не е много разпространен този двигател и ако нещо изтропа недай си боже, дане влезна във филм с майстори и авточасти.Но колата наистина ми изглежда много запазена,даже тоя от автокъщата си е дошъл с нея от Италия.
            Мерси за линка Д.Бибов но аз имах в предвид дали в нисан ще ми кажат досега какво е правено по самата кола като е влизала в нисан италия например,за обслужване ремонти и тн.
            Pathfinder 4.0L

Коментар

Бензиновият се предлагаше само за САЩ, не и за Европа, затова тук е пълно само с дизели.
              Колкото пъти съм ровил по американските форуми за инфо, все хубави отзиви съм чел за бензиновия двигател.
              Е, със сигурност няма да харчи малко, ама кефа ще е голям.
              На тези джипове като цяло единственият пробрем са разни части от интериора, които имат доста ниско качество за кола от този клас....особено дръжките за отваряне на вратите.
              Като окачване и т.н. са изключително здрави и безпроблемни.

За какъв съединител питаш? Те са само автоматици.

Коментар

Спира едно жигули до един майбах на светофара. Шофьора на жигулито чука на джама на майбаха и пита:
                - Абе пич, таа кола убава ли е?
                - Убава е - рекъл шофьора на майбаха
                - Ми, гледам не ги карат много...

Та щом не се продават, значи са читави... Мислиш ли, че Нисан са произвели само 100 броя?
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
                  само ме притеснява,че не е много разпространен този двигател и ако нещо изтропа

Не са популярни защото това е предимно машина за офроуд, а в много европейски държави офроуд няма, ползват ги най-много за теглене на каравана. За ежедневни нужди имат много конкуренция от подобни автомобили и този просто губи по точки бидейки по-неудобен и по-скъп в сравнение. Иначе двигателят развива проблеми с веригата, но след като имаш печатите че е минавал на сервиз, значи каквото се е проявило е било оправено. Части все ще се намерят, но ще ги пращат от по-далече и ще струва повече.

Коментар

Дълго избирах 7 местник автомат ама да са истински тези места.
                    За мен в патито двете последни седалки са за малки деца.
                    ок прибират се в пода ама не са истински размер.
                    Няма и място за газова бутилка отзад ако ползваш местата.
                    провери дали отдолу може да се монтира бутилка.
                    Аз избрах диско 2 поне багажника е по висок,
                    комфорта на пасажерите там по голям,
                    седалките нормални и се свалят. Бутилка се слага надълго между тях.
                    Предвиди бутилка 70-80 литра за автономност 400 км.
                    успех.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

В бачкането имаме 2 дискота единици,да седалките са много удобни но нещо не могат да ме грабнат.Виж 3 е друга бира ама и там са кът бензинките но и цените... Резервната гума на нисана е зад задната броня бутилчицата ще си пасне идеално там
                      оххх ще поогледам още малко но накрая знам какво ще избера
                      днес гледах едно субару трибека ама в сравнение с патито ми е като обиновенно комби
                      Pathfinder 4.0L

Коментар

A този мотор в други нисани слаган ли е?И как му се отразява газификация
                        Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                          това е американско изпълнение и затова не можеш да намериш информация.бях се ровил преди време по американските форуми за Exterra предлага се със същия мотор и американците имат доста хубави отзиви.
                          и двете си приличат малко по външен вид а вътре са почти еднакви даже може и да нямат разлика.съществената разлика идва че купето на патфайндера е като европейското(самоносеща конструкция) а Exterra-та е с отделно шаси и предното окачване е като на тераното.даже до колкото си спомням и усиления комплект на калмини от амортисори и торсионите ги пишека и за двете.само Exterra-та отзад е с ресори

Не съм им оглеждал окачването но по препоръки на колега американец в Катар, ползвах повече от година Екстера. Патфайндера си е класически СУВ за американците, но возията му е по комфортна. Екстерата не знам дали имат обаче part time, моят беше full time. Разхода на гориво не е за Европа, камо ли България, всяка седмица пълнех резорвоара, че и по два пъти се е случвало, хем карах от офиса до апартамента по хубав асфалт, верно все в задръстен трафик. В Близкият Изток има две марки коли -Нисан и Тойота и всичките над 4 л и бензин за наше съжаление.

Външно разликата е в уголеменият таван в задната част на Екстерата и по издути калници.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_205.jpg
Прегледи:1
Размер:103.1 КБ
ID:5644711
                          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                          В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
                            A този мотор в други нисани слаган ли е?И как му се отразява газификация
                            Моторът го слагат само извън Европа, за САЩ, Филипините и Тайланд, освен на Екстера ги има в Навара и ванове. Ако въпросът ти за газификацията е сериозен, да, по европа ги има такива, американците не знам дали се занимават. Харчът става около 16/100 газ, стават малко по-безшумни, но леко влошава мощността. На бензин харчат 14/100.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                              Екстерата не знам дали имат обаче part time, моят беше full time. Разхода на гориво не е за Европа, камо ли България, всяка седмица пълнех резорвоара, че и по два пъти се е случвало, хем карах от офиса до апартамента по хубав асфалт, верно все в задръстен трафик. В Близкият Изток има две марки коли -Нисан и Тойота и всичките над 4 л и бензин за наше съжаление.
                              гледам че си писал за близкия изток,за там е възможно да са фул тайм(даже не знаех че се предлагат).аз предимно гледах за щатите и всичките си излизаха парт тайм.

от първите години са с два лоста,само че мисля че се предлагат само с 3.3литровия мотор иначе позициите на малкия лост е като на тераното или патролаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:NISSAN_XTERRA_2000_CF.jpg
Размер:236.9 КБ
ID:5644773 по-новите с 4.0литровия всичките са с въртящо копче от таблото като на всички по-нови моделиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:2010-Nissan-XTerra-Image-i012-800.jpg
Размер:43.2 КБ
ID:5644774
                              Последно редактирано от akxel; 24-02-15, 19:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X