Обява

Свий
Няма добавени обяви.

terrano 2 2.7 - чип тунинг и други въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• terrano 2 2.7 - чип тунинг и други въпроси

Здравейте колеги,

Отскоро съм собственик на Терано 2, 2.7 TDI, 125 кс, дълга база, 2001 г. Имам няколко въпроса за машината, на които не успявам да намеря конкретен отговор във форума тук:

1. Чип тунинг: най-вероятно ще отивам към този вариант; въпросът ми е, къде в София мога да разчитам на качествен такъв и за колва ориентировъчно сума се прави? Има ли начин да се провери дали такъв не е вече направен и как точно (колата е нов внос от Италия).
    2. Странно тресене: това се получава, когато 4х4 е изключено и колата буксува. След като забуксува, изключвам от скорост и натискам спирачка, като тресенето започва - усеща се точно под шофьора, както и на педала на спирачката. Продължава 1-2 секунди и спира. Като съм с включено 4х4, не се усеща нещо такова, а въобще никакви странни звуци не се чуват. В режим на 4х4 не съм успял да буксувам все още. Колата ще минава в скоро време на по-сериозен преглед и ще бъде добре да съм малко по-подготвен, какво да планувам за ремонтиране.
    3. Теглич: в момента търся да закупя. Звънях 2 дни по морги и не успявам да намеря. Всякаква информация в тази насока ще е от полза - моят опит с моргите до сега в/около София (тераното ми е трета кола) е изключително негативна.

Предварително благодаря за помощта!

От: terrano 2 2.7 - чип тунинг и други въпроси

Чип тунинг не вярвам да могат някъде да ти направят на Терано. А дори и да намериш много внимавай кой и какво ще ти сложи, че то и на Патрола 2.8GR Y61 слагат някакви там модули за качване на мощността, от които не виждам особена полза, дори скоро правих един починал с такъв модул,който изхвърлих, но това е друга тема.
    А колкото до тресенето, така няма да стане. Джипа трябва да се огледа на канал и подемник за да се установи причината, иначе всичко казано си е просто плямпане.
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Ако Тераното е с помпа Бош ,всеки който се занимава с тия неща ще ти предложи вариант. Ако е с Zexel, не се занимавай с глупости,няма да стане.
      /От опит..../

Коментар

Благодаря колеги!

Не съм сигурен с каква помпа съм - ще трябва да гледам. Отделно, както се вижда, ще се търси по друг начин връзка със стойностни майстори....

Колата ще се гледа по-обстойно, явно конкретният проблем не е нещо тривиално, дано бързо се намери причината.

А пък за теглича - ще се търси далеч от София, не става по друг нормален начин....

Коментар

Ако излишната нафта излиза с маркучи - БОШ ако са метални тръби Зехел
          2001 година имат OBD II и не ти поставят чип а може да се промени през буксата /по-малко разглабяне е /
          Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
          Калоян Кирилов
          LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
            Чип тунинг не вярвам да могат някъде да ти направят на Терано.
            На повечето места могат, ако е BOSCH вариант. И е истински чип тунинг, а не кутийките, дето слагат на патролите.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
              ...по-малко разглабяне е...
              Никакво разглобяване е. Просто включване на кабел в буксата за диагностика.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                На повечето места могат, ако е BOSCH вариант. И е истински чип тунинг, а не кутийките, дето слагат на патролите.
                Ako e Bosch може, но хората които могат да го правят качествено са малко.
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

С Бош помпа съм - ще съм благодарен за препоръки.

За тресенето се оказа тампон на скоростите.

Коментар

Madness-motorsport обади се на тях и те ще ти кажат дали може да се чипоса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X