Колеги тъй като имам проблем с предния диф на Гранда реших да пробвам някаква добавка. Намерих доста инфо за блокираните диф-ове (LSD) но в случая аз съм с 2 отворени- QuadraTrac II. Та имам шум в предния диференциал след 60 км/ч и то само на междинна газ. Като съм със 70км/ч и ускорявам шума почти изчезва, но пак се чува леко виене. Като искам да задържа обаче скоростта от 80км/ч и пусна газта (задържа междинна) виенето става много дразнещо, даже бих го нарекъл тракане! Та това е страно защото диф-а не е под напрежение, а само се "търкаля" пък си трака неприятно. След 120 изчезва или поне не го чувам толкова, защото двигателя го заглушава. Та мисля да сменя маслото и да му сложа добавка да видим ще се намали ли шума поне да не ме дразни или ще трябва да се отваря и ремонтира. Та каква може да е причината и каква добавка да сложа, за да има максимален ефект!?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Качествена добавка за виещ диференциал?
Свий
X
-
До: Качествена добавка за виещ диференциал?
Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеКолеги тъй като имам проблем с предния диф на Гранда реших да пробвам някаква добавка. Намерих доста инфо за блокираните диф-ове (LSD) но в случая аз съм с 2 отворени- QuadraTrac II. Та имам шум в предния диференциал след 60 км/ч и то само на междинна газ. Като съм със 70км/ч и ускорявам шума почти изчезва, но пак се чува леко виене. Като искам да задържа обаче скоростта от 80км/ч и пусна газта (задържа междинна) виенето става много дразнещо, даже бих го нарекъл тракане! Та това е страно защото диф-а не е под напрежение, а само се "търкаля" пък си трака неприятно. След 120 изчезва или поне не го чувам толкова, защото двигателя го заглушава. Та мисля да сменя маслото и да му сложа добавка да видим ще се намали ли шума поне да не ме дразни или ще трябва да се отваря и ремонтира. Та каква може да е причината и каква добавка да сложа, за да има максимален ефект!?Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
-
Подкрепям. Направи ревизия на дифа и при нужда смени лагери......Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Еми колеги, дадох 2000 лева за основен ремонт на скоростната, така че сега няма как да извадя още ... за части и ремонт на кутията на диф-а. За това предложете хубави добавки които ще понамалят шума за сега, пък на есен ще се прави дифа-а. Все пак кажете кой прави качествено диференциали, защото знам, че там е също много прецизна работа със затягания и др...R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Щом трака, много е възможно да има счупен зъб. Добавка няма да го оправи. Поне го отвори и виж каво е положението, да не плачеш някъде по пътищата (или още по-зле - по горите)."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
За SX 6000 на QMI какво ще кажете, ще свърши ли работа за диф-а или? До сега съм го използвал само в двигатели и там се представя супер, но нз при диф-а как ще е. Ще го отвора поне да знам какво е положението. Кажете кой ще го разгадае като го отвори?R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Разбити са ти лагерите на пиньона - по вероятно задния.
Не се занимавай с присадки.
Виждал съм диференциали с "добавка" банан или дървени стърготини и наистина утихва, НО това е само за да може да се продаде джипа.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеРазбити са ти лагерите на пиньона - по вероятно задния.
Не се занимавай с присадки.
Виждал съм диференциали с "добавка" банан или дървени стърготини и наистина утихва, НО това е само за да може да се продаде джипа.)))
Коментар
-
Е добре са го измислили, поне после новия собственик, като му проверяват маслата ще им мирише на бананово сокчеАко и истинската добавката която ще пробвам е ароматизирана и ми реши проблема за няколко месеца, няма да има равна
R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Няма как да не карам, тфа може да го оснесеш и към доста кели коли... Вие след 60 км/ч като съм на междинна газ, демек като задържа газта в едно положение, за да се движа с 80км/ч да речем. Като подам газ изчезва тракането и започва виенето което се усилва според ускорението. Преди 60км/ч каквото и да правя няма никакви признаци за шумове от където и да е! Странно е защото все едно контролирам тракането с газта- подам газ- изчезва, върна докрай газта- изчезва, междинна газ- трака.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Честито, добре дошъл.
Значи вие от изчезналата циментация на зъбните колела. Става дума за 20 микрона, и на око не се хваща. И с микрометъра не се.
Ако искаш да излъжеш някого като го продаваш - сипвай какво да е, но не искай съвет от мене. Ако искаш да не го чуваш - пускай радиото по-силно. Може да те изкара 20 000, а може да заклини след 20. Ако искаш да го караш му сипи нови зъбни колела.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар