Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Качествена добавка за виещ диференциал?

Колеги тъй като имам проблем с предния диф на Гранда реших да пробвам някаква добавка. Намерих доста инфо за блокираните диф-ове (LSD) но в случая аз съм с 2 отворени- QuadraTrac II. Та имам шум в предния диференциал след 60 км/ч и то само на междинна газ. Като съм със 70км/ч и ускорявам шума почти изчезва, но пак се чува леко виене. Като искам да задържа обаче скоростта от 80км/ч и пусна газта (задържа междинна) виенето става много дразнещо, даже бих го нарекъл тракане! Та това е страно защото диф-а не е под напрежение, а само се "търкаля" пък си трака неприятно. След 120 изчезва или поне не го чувам толкова, защото двигателя го заглушава. Та мисля да сменя маслото и да му сложа добавка да видим ще се намали ли шума поне да не ме дразни или ще трябва да се отваря и ремонтира. Та каква може да е причината и каква добавка да сложа, за да има максимален ефект!?
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
    Колеги тъй като имам проблем с предния диф на Гранда реших да пробвам някаква добавка. Намерих доста инфо за блокираните диф-ове (LSD) но в случая аз съм с 2 отворени- QuadraTrac II. Та имам шум в предния диференциал след 60 км/ч и то само на междинна газ. Като съм със 70км/ч и ускорявам шума почти изчезва, но пак се чува леко виене. Като искам да задържа обаче скоростта от 80км/ч и пусна газта (задържа междинна) виенето става много дразнещо, даже бих го нарекъл тракане! Та това е страно защото диф-а не е под напрежение, а само се "търкаля" пък си трака неприятно. След 120 изчезва или поне не го чувам толкова, защото двигателя го заглушава. Та мисля да сменя маслото и да му сложа добавка да видим ще се намали ли шума поне да не ме дразни или ще трябва да се отваря и ремонтира. Та каква може да е причината и каква добавка да сложа, за да има максимален ефект!?
    Не се занимавай с глупости ,сменяй виновния лагер.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Колега,знам,че диференциал започне ли да вие скоро ти започваш да плачеш. Не търси добавка ,а разглобявай. След това и ревеш и косите си скубиш.

Коментар

Подкрепям. Направи ревизия на дифа и при нужда смени лагери......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Еми колеги, дадох 2000 лева за основен ремонт на скоростната, така че сега няма как да извадя още ... за части и ремонт на кутията на диф-а. За това предложете хубави добавки които ще понамалят шума за сега, пък на есен ще се прави дифа-а. Все пак кажете кой прави качествено диференциали, защото знам, че там е също много прецизна работа със затягания и др...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Молибденов дисулфат може да помогне временно. Може и за повече. Кой знае. Опитай.

Коментар

Щом трака, много е възможно да има счупен зъб. Добавка няма да го оправи. Поне го отвори и виж каво е положението, да не плачеш някъде по пътищата (или още по-зле - по горите).
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

За SX 6000 на QMI какво ще кажете, ще свърши ли работа за диф-а или? До сега съм го използвал само в двигатели и там се представя супер, но нз при диф-а как ще е. Ще го отвора поне да знам какво е положението. Кажете кой ще го разгадае като го отвори?
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Щом не можеш да се справиш сам, потърси някой от форумните сервизи. За София със сигурност има избор.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Разбити са ти лагерите на пиньона - по вероятно задния.

Не се занимавай с присадки.

Виждал съм диференциали с "добавка" банан или дървени стърготини и наистина утихва, НО това е само за да може да се продаде джипа.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                      Разбити са ти лагерите на пиньона - по вероятно задния.

Не се занимавай с присадки.

Виждал съм диференциали с "добавка" банан или дървени стърготини и наистина утихва, НО това е само за да може да се продаде джипа.
                      ее не това неможе да е истина!!! представям си руснаците какви ги правят )))

Коментар

Е добре са го измислили, поне после новия собственик, като му проверяват маслата ще им мирише на бананово сокче Ако и истинската добавката която ще пробвам е ароматизирана и ми реши проблема за няколко месеца, няма да има равна
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

А имаш брада - носиш гребен. Или си против - по бедност? Тогава просто не караш джип.
                          Кога вие? Постоянно, като дадеш газ, като я върнеш?

Коментар

Няма как да не карам, тфа може да го оснесеш и към доста кели коли... Вие след 60 км/ч като съм на междинна газ, демек като задържа газта в едно положение, за да се движа с 80км/ч да речем. Като подам газ изчезва тракането и започва виенето което се усилва според ускорението. Преди 60км/ч каквото и да правя няма никакви признаци за шумове от където и да е! Странно е защото все едно контролирам тракането с газта- подам газ- изчезва, върна докрай газта- изчезва, междинна газ- трака.
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Честито, добре дошъл.
                              Значи вие от изчезналата циментация на зъбните колела. Става дума за 20 микрона, и на око не се хваща. И с микрометъра не се.
                              Ако искаш да излъжеш някого като го продаваш - сипвай какво да е, но не искай съвет от мене. Ако искаш да не го чуваш - пускай радиото по-силно. Може да те изкара 20 000, а може да заклини след 20. Ако искаш да го караш му сипи нови зъбни колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X