Някой знае ли ,как ,и дали се регулират клапани на този двигател? Бумти като отворен клапан в въздушния филтър.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Реглаж на клапани на VM 2.5 TD 1999
Свий
X
-
До: Реглаж на клапани на VM 2.5 TD 1999
Първоначално публикуван от velizarov Преглед на мнениеНякой знае ли ,как ,и дали се регулират клапани на този двигател? Бумти като отворен клапан в въздушния филтър.ZJ`99 4.0 LAREDO 2''
Коментар
-
Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнениеКак установи, че е клапан ? Моята също бумти но пък си върви . Тук покрай студовете само като запаля и около 2-3 сек. някой от цилиндрите тук таме сработва и след това се оправя. Да считам ли, че е клапан? Дори скоро сменях (дебитомер) на всмукателния колектор и се оказа че е затлачен от нагар . Дали има връзка с издухан изпускателен клапан ?, поставяш и готово.
Откакто свърших тая работа, двигателя работи по-добре и сякаш има повече ряз.Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Това с ламаринката съм го правил на нов скутер ,но не се бях сетил ,че става и на джипа.За вървенето и моята върви но двг. работи много шумно .Казаха ми че на този двг. не се регулират клапани ,а се сменят повдигачи и прътове и пак си бумти. Неможе да няма начин да се намали шума.Да взема да му налея присадка ли ? Или по гъсто масло ?Повдигач би трябвало да реагира на гъстотата на маслото.Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
Starcraft 21f 235 HP
Коментар
-
Някой знае ли ,как ,и дали се регулират клапани на този двигател? Бумти като отворен клапан в въздушния филтър.
Коментар
-
Шумът идва от въздушния филтър .Говорих със специалист по въпроса,който е сменил повдигачи+кобилици+прътове и клапани и пак същата работа.Ще го карам така!Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
Starcraft 21f 235 HP
Коментар
-
И моя беше много шумен. Отваряхме двигатела заради теч от тапа. Оказа се че всички пръти са износени, в ролкатите на всички повдигачи има луфт, два от тях бяха скъсани зегерки, кобилиците бяха вкопани. Смених всичко и мотора не се чува вече.
Коментар
-
Първоначално публикуван от velizarov Преглед на мнениеМоя двигател е от ремонт /смяна на сигменти/ и бившия собственик ,каза ,че са сменили повдигачи.Колко ти излезе ремонта,като цена на частите ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от methodboy Преглед на мнениеАко питаш мен всичко излезна 360-380 лв за части 250 за труд. Частите всички кобилици, пръти и повдигачи и водна помпа. Само водната помпа беше нова. Гарнитурата от англия 120 лв комплект, и ми останаха две глави понеже на моите нищо им нямаше.
Как е на аглийски повдигач ,да видя какво има в ибея ???
Ако сваля двигателя ,през картера не може ли да се ремонтира,без да свалям глави ?
А двигателя е икономичен 8 - 10 ,и върви много.Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
Starcraft 21f 235 HP
Коментар
-
От Voyager ги свалях. Lifter мисля беше на английски. В ибей няма почти нищо. Има един мотор цял и един разколачен продали са две от главите. На един собственик са. Препоръчвам ти да провериш цените как са на новите понеже при първоначалния оглед, след отварянето на мотора, дефектирахме само два. В последствие се оказа че всички имат луфт в ролката. За от към картера не зная дали могат да паднат. По-добре някой друг да сподели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от velizarov Преглед на мнениеНякой знае ли ,как ,и дали се регулират клапани на този двигател? Бумти като отворен клапан в въздушния филтър.
Нови пръти от скорпион13 - 8лв./бр.
Кобилици втора употреба в перфектно състояние - 200лв. (пълен комплект)
Хидравлични повдигачи от Форд Скорпио 2.5ТД-97г. 40лв./бр. (нови)
Гарнитура - GOETZE 1.52mm (метална) 110лв./бр.
Гарнитура - капак - 10.50лв./бр.
След като затворих мотора, запалих и мотора много тресеше, изгазих и пак запалих вече беше нормално и така 5 пъти, тази процедура е нужна за да се регулират хидравличните повдигачи.
Краен ефект положителен, мотора си мърка като коте няма бумтене във филтъра и бяга по-добре
Ако имаш нужда ще ти кажа и как се натягат главите процедурата само за тях е един работен ден.
Дано съм бил полезен.ZJ`99 4.0 LAREDO 2''
Коментар
-
Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнение...защото именно от тези хлабини се губи налягането на маслото ...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар