Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на окачване на Grand Cherokee WK 2006г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна на окачване на Grand Cherokee WK 2006г.

Здравейте колеги, имам следните терзания.
    Изтървал ми е един от предните амове и се зачудих, дали да не подменя направо цялото окачване с някакъв кит до 2 инча лифт и без това съм мераклия за подмяна на сегашния размер гуми 245 65 17 на по- големички 265 65 17. За момента намирам само на ОМЕ над 2 бона. Някой да ли е срещал някакво по бюджетно решение, гледах в други популярни марки като Ironman i Trailmaster но не предлагат за този модел.

От: Подмяна на окачване на Grand Cherokee WK 2006г.

И за какво тази всичката хамалогия и толкова пари на вятара ,като можеш да си сложиш едни подложки на пружините за 250-300лв. и да си смениш истарвалия амортисьор. Даже в момента се продават едни 2'' подложки в ОLX за 300лв. в Казанлък

Коментар

Като става въпрос за подложки виж това:

http://www.morris4x4center.com/teraf...f-1361200.html

Аз съм с такъв кит за Либърти и няма никакви проблеми. Доволен съм. Качеството е отлично.
      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

С такива подложки, в крайно долно положение, колелото не спира на амортисьор а на горен шарнир. В следствие на което, горния шарнир се чупи.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WK_Ball_Joint_Broke.jpg
Прегледи:1
Размер:84.1 КБ
ID:5731399

Коментар

До сета не съм видял такова нещо при Либърти KJ.
          Нито пък съм чел някъде.
          На оригиналните горни носачи им се скъсват маншоните на шарнирите,поради опиране в пружината.Има носачи JBA които решават и този проблем.

Окачванията на KJ и WK са леко различни. При KJ усилието от натиска на пружината се носи от долния шарнир,а при WK,ХК и КK от горния. Проблема с горния шарнир не идва от вида на лифта,а от самите оригинални горни носачи.

http://4xguard.com/warning-lifting-your-jeep-wk-xk

Цитат от сайта на JBA от горния линк: This problem affects all Jeep Grand Cherokee WK/XK lift kits with out JBA aftermarket UCAs

Това е решението:

http://4xguard.com/grand-cherokee-20...ted-wk-xk.html

Име:JBA_Gen_6.5_a-arms_wk_xk.jpg
Размер:73.7 КБ
ID:5731410
          Последно редактирано от Валери Недялков; 17-10-16, 11:58.

Коментар

Подложката над предния амортисьор не трябва да е по-висока от 20мм.

Име:20161017_084209.jpg
Размер:102.1 КБ
ID:5731433

Коментар

Това,ако се ползват оригиналните горни носачи предполагам?
              А какво става,ако се постави 3 инчов кит с пружини и амове?
              Горния шарнир пак отива на кино. И трябват други (различни) горни носачи и шарнири.

Коментар

Първоначално публикуван от injow Преглед на мнение
                Здравейте колеги, имам следните терзания.
                Изтървал ми е един от предните амове и се зачудих, дали да не подменя направо цялото окачване с някакъв кит до 2 инча лифт и без това съм мераклия за подмяна на сегашния размер гуми 245 65 17 на по- големички 265 65 17. За момента намирам само на ОМЕ над 2 бона. Някой да ли е срещал някакво по бюджетно решение, гледах в други популярни марки като Ironman i Trailmaster но не предлагат за този модел.
                Ти колега пусна темата и те няма никакъв? Кинекса- Пламен Богданов е човека, който разбира от тези джипки. По горе и писал, може да се свържеш.
                0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Благодяря, именно тези хора очаквах с компетентни отговори.
                  Правил съм няколко окачвания на джипки Паджеро на парче и знам, че е доста трудно да балансираш. Затова ми се искаше нещо като цялостен кит. Днес погледнах в Руди 96 за KONY и има вариант за 240 лв бройката за стандартни амове, та се чудя дали ще се поебрат 265 65 17 без лифт.

Коментар

Kony е много добър избор за всекидневна кола(WK) която не се кара с повече от 200км/ч.
                    Аз в момента съм с 285/55R18 на окачване което е с 1" по-ниско от останалите.

Име:20160601_081902.jpg
Прегледи:2
Размер:218.4 КБ
ID:5731534

Коментар

Диаметъра е почти същия като на желания от мен размер и изглежда много добре, така че минавам на варианта с амове на KONY.
                      И все пак ако някой се сети за алтернатива на кит амове и пружини като този на ОМЕ с до 2 инча лифт нека го спомене за да бъде от полза на други колеги.
                      Благодаря за всички отзиви по темата.

Коментар

Темата е старичка, но сега ми дойде на дневен ред - по разни сайтове попадам и на окачване Dobinsons, пак е 2" и на цени около 1600 - 1700 лв. След написаното за носача май си е задължителна и неговата смяна при евентуален лифт. При 2" лифт побират ли се гуми 265/70 R17?
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                          Темата е старичка, но сега ми дойде на дневен ред - по разни сайтове попадам и на окачване Dobinsons, пак е 2" и на цени около 1600 - 1700 лв. След написаното за носача май си е задължителна и неговата смяна при евентуален лифт. При 2" лифт побират ли се гуми 265/70 R17?
                          Ма ти кОпѝ ли си WK?! И не си се поФалѝл?!
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Още не съм -"на дневен ред" имах предвид, че вече реших да пенсионирам Фронтерата и като фаворит ми се върти GC. Проблема е, че искам HEMI, ама немааа (в мобилето излиза едно в РусИ, но е с газова и това леко ме разколебава)... М/у временно си пиша домашното за лек оффроуд ъпгрейд - окачване + 2" намерих (виртуално) 2 варианта в БГ, усилени носачи ще се търсят от чужбинско май. За гумите намирам инфо, че 265/70 R17 влизат без проблем, което е на долната ми граница....
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Имаше и едно в София, но изчезна. Иначе не беше лошо, поне на обява

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X