Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двоумя се между два WJ,моля за съвет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двоумя се между два WJ,моля за съвет!

Разбрал Пламен от Манафи ) ето какво означва Манаф, виж по-долу

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Manaf

..." Sexy as hell, too hot to handle. "...

Та в този ред на мисли, добър избор е дизеловия джип.

N.B. Манаф(manav) на турски означава зеленчукопродавач, но в някой български митологии на думата и се придава обидното значение на аналноподатлив представител на една особена група граждани празнуващи в началото на Февруари!
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      ....... но в някой български митологии на думата и се придава обидното значение на аналноподатлив представител на една особена група граждани празнуващи в началото на Февруари!
      Точно обратното е според българския смисъл-манафът винаги е активния и той оправя
      И в контекста на темата и най-вече казаното от колегата, Кинекс, ако приемем, че е наясно с горепосоченото масово бг разбиране на значението на думата, явно е имал предвид, че ще се чувстваш постоянно изнасилван, придобивайки дизелов ГЧ. Което лично за мен е крайно мнение за подобна кола от тези поколения, но тъй като не съм бил собственик на ГЧ и съответната му модификация, нямам нито основания, нито аргументи да коментирам и да защитя тази или онази теза.
      Последно редактирано от Dydo; 03-05-16, 14:22. Причина: Техническа корекция
      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
        Или може би искаше да кажеш "Да си вземеш Гранд Чероки, е като да се ожениш за манаф!" ?
        Може би не позна.
        Аз съм единствения човек във форума, който е имал, притежавал, лични, всички разновидности на ГрандЧероки, без последния модел.
        Щом при паркирани две 3.0 пред къщи, съм пътувал с 5.7 на бензин, значи може би има нещо.
        И не е защото 5.7 е по-икономичен от 3.0. Не е и защото е по-бърз.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Както казват някои хора
          -Влезе ли ти бензина в кръвта - няма път назад.
          Но това е общо казано. поведението на бензиновия Grand е като на индивид от мъжки пол , израстнал в гората но с поведение на рицар.
          Много харчи но е благороден и му прощаваш, върви където си помислиш и затова му се отдаваш със сърце и душа.
          Не е курва за едното чукане ако ме разбирате какво мисля
          Аре весело изкарване на празниците
          Yamaha XV1900-личен
          Range Rover L322, 3.0 td6 Vogue-за кучето, 3.6/272 PS 2008- на детето
          JEEP WJ4,7-продаден със сълзи на очи
          Daihatsu Rocky Fourtrak отново ме усмихна

Коментар

Човек много често си мени вкусовете, колега. Едно време, когато карах по някой и друг Мерцедес си казвах, че едва ли не това е марката до живот. Сега обаче никакъв ищах към Бенцовете. От 24 г. шоферлък си казвах, че освен бензин друго гориво не признавам и 22 г. личните ни коли са били само бензинови и са карани само на бензин. Сега карам дизел и вече ми е все тая, важното е конкретната кола да ми допадне.
            SUV

Коментар

Е, то по тая логика можем да минем и на другия тротоар...все тая...
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Здравейте и аз го гледах този джип в Шкода.Преди време цената му бе почти 11000лв. Сега са го свалили драстично. Но твърдо бях решил, че искам джипа да е черен и да има климатроник. В крайна сметка си купх такъв какъвто търсех. Е....няма да лъжа ,че регистрация и обслужване ми е вече почти 2000лв. Но пък ме кефи максимално тази джипка.

Коментар

Щом при паркирани две 3.0 пред къщи, съм пътувал с 5.7 на бензин, значи може би има нещо.
                  Кое е нещото?
                  "Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Кое е нещото?
                    Разбирам го Пламен, и Русев, днес карах на жена ми 4л Черока, баси, няма такъв кеф, гласа му глас не като фуражомелка, и как отлепя мазно и какви ластици прави, просто големия бензинов двигател ти носи удоволствие право пропорционално на разхода, Черока и този и стария ми, са единствените ми коли които ми носят удоволствие просто да седя и да си ги карам, душевна маструбация, з'винете ми френския
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Кое е нещото?
                      Нещото е, че дизеловите, не са надеждни.

Коментар

Нещото е, че дизеловите, не са надеждни.
                        Стига бе?! Нали са от "МРецедес"?!
                        "Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️

Коментар

Дизел/бензин....единственото му предимство е че е сравнително евтин като първоначална покупка. И сигурно има защо! Явно много хора са решили да се отърват преди да е станало късно. После по думите на Владо-2000-3000лв за обслужване...и след една година и всички последващи ремонти, се оказва че, май е било по добре да се вземе един нормален СУВ, да не се чакат някакви части от Рокауто и някой да ги докара/пък доставката закъснява/, специални масла и т.н. С нищо поддръжката му не е по-евтина от VW, BMW, така че, аз не си обяснявам тази масовост по придобиването. В общия случай, независимо от настоящия форум, почти никой не си купува ГЧ заради ОффРоуда, а за да кара по-висок автомобил и 4х4, донякъде и за престиж, а и да си ходи на вилата или за риба/тъй наречения лек оффроуд/. Тогаз защо се обсъжда толкова настървено качествата на ЧГ за асфалта и лекия оффроуд, може да се използва всеки или почти всеки 4х4 автомобил.
                          Но съм абсолютно съгласен с Кинекса и мнението му за манафа.
                          Много добре казано и продължението на историята ме кефи.
                          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                            ... се оказва че, май е било по добре да се вземе един нормален СУВ, да не се чакат някакви части от Рокауто и някой да ги докара/пък доставката закъснява/, специални масла и т.н. С нищо поддръжката му не е по-евтина от VW, BMW, така че, аз не си обяснявам тази масовост по придобиването. В общия случай, независимо от настоящия форум, почти никой не си купува ГЧ заради ОффРоуда, а за да кара по-висок автомобил и 4х4, донякъде и за престиж, а и да си ходи на вилата или за риба/тъй наречения лек оффроуд/. Тогаз защо се обсъжда толкова настървено качествата на ЧГ за асфалта и лекия оффроуд, може да се използва всеки или почти всеки 4х4 автомобил. ...
                            Би ли споделил кой е този "нормален СУВ", който на парите за един WJ да има голям мотор, фултайм 4х4, евентуално блокажи + останалите екстри? За масовостта не знам какво се чудиш. Изброените неща в комбинация с цената са достатъчен мотив. Алтернативите с подобни параметри са съществено по-скъпи, без при това да са гарантирано безпроблемни или по-евтини за поддръжка. Особено като се отчете, че говорим за употребявани коли. Пази Боже, ако уцелиш екземпляр, минал през ръцете на автоджамбази-мошеници и/или собственици-мърлячи и "майстори"-разбирачи. Като това се отнася за всякакви марки и модели, в т.ч. и такива, които минават за трудно убиваеми. Не е като да не се чуват вопли за дюзи, прескъпи смени на съединител и т.п.

А за това, че вместо Гранд можело да се използва почти всеки автомобил 4х4 ... ами то абсолютно същото важи и за тези двата модела, които гордо си изписал в подписа си. Поне за повечето собственици на такива автомобили ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              А за това, че вместо Гранд можело да се използва почти всеки автомобил 4х4 ... ами то абсолютно същото важи и за тези двата модела, които гордо си изписал в подписа си. Поне за повечето собственици на такива автомобили ...
                              Не се оправдавам за написаното от мен. Нито се заяждам. Разсъждавам от позицията на преминал през марката. Уведомявам пусналия темата за други възможности, освен ГЧ. В повечето случай след две-три години излизат доста по-евтино от Джип с множество проблеми. Говоря за тоталните разходи. Докато бях собственик, все се надявах да дойде края с наливането на пари и да стана ГОРД собственик. За съжаление не стана. Като наблюдавам настоящата секция, нишо по-добро не виждам. Едни и същи проблеми и ако някой не ги споделя, значи че си ги е отстранил без да рапортува.
                              По отношение на цената, ами споделих по горе, защо е такава според мен. С изключение на повечето екстри/които почти винаги не работят, или се повреждат по преземпция/с нищо не превъзхожда останалите СУВ извън оффроуда. Дано не изпадам в тафталогия.
                              За себе си разбрах, че това определено не е моя автомобил и си позволявам да изказвам и да поддържам това мнение. Не го налагам, просто споделям опит.
                              П.С. Подписа-ните автомобили не са сложени от гордост, а просто за информация.
                              в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                              Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Преди седмица мой познат си купи Гранд с двигател 2.7, а аз бях нещо като консултант при покупката. Карам бензинов Гранд от една година и това ми беше първия досег с дизелов такъв. Да не ми се сърдят колегите с дизели, ама .... не е същото! Американската кола трябва да си има американско сърце. Точно по тази причина следващият ми ще бъде HEMI.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X