Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за дизел против замръзвнане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавка за дизел против замръзвнане

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
    Ok, няма да влизам в излишни спорове.
    Всичко казано от мен, по-горе, са лични впечатления.Пропуснах, че предишните два - общо 4, автомобила, са дизелови, ползвани през зимата с Кастрол ТДИ.

Не съм дилър на Кастрол, не се занимавам с автосервиз, не желая да споря с никой, не налагам мнението си.

Просто споделям опит.

Всеки има право на избор, и право на съвет.

Коментар

Май е по темата . Някой знае ли от къде може да се купи керосин.

Коментар

Иво, не питаш правилно.

Имай предвид, че това е самолетно гориво.
        Имай предвид, че самолетите, поне бойните, не кацат с пълни резервоари - намират се в крилото, и това, което може да го потроши, е именно горивото вътре.
        Имай предвид, че изпразването на остатъка от резеровоара става над околните ниви, преди кацането.
        и имай предвид, че заради две туби гориво ( иначе изхвърлено над нивите ) някой сержант става от резерва.... плюс съдилища, и разправии..

Та - труден въпрос задавяш...

Коментар

Може и газ за горене...........

Коментар

Първоначално публикуван от krras Преглед на мнение
            Може и газ за горене...........
            Това го знам , ма мина петте лева литъра.

Коментар

Да се намеся в дизеловата тема Вече трета година нямам дизелово возило и съм малко далеч от проблемите, но преди 2к км като сменях маслото на колата, сложих добавка за бензин и почистващ спрей на xenum и съм страшно доволен. Колата утихна, моторът работи плавно, мощността видимо се увеличи. Не искам да убеждавам никого в нищо, но видях, че от марката има и добавки за дизел на сходни цени с Кастрол... Така, че може да се пробва при желание. И аз като Вени не съм дилър и нямам автосервиз

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Аз пък, обратно, бих се доверил единствено на Кастрол TDI
                .
                TDA е Вени, не TDI !
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  TDA е Вени, не TDI !
                  Абсолютно верно - просто е лапсус.
                  извинявам се.

PS - Втори лапсус - Дани, ще ти купувам риза!
                  СЕриозно!

Коментар

До миналата година слагах Алпин дизел без добавки-никакви проблеми.От тази зима слагам въпросната добавка на Лики Моли и съм доволен-вчера сутринта при -15 запали от раз.Сега бях в гаража да я проверя(добавката) и е течна,не е на желе.Имам и на Кастрол-и тя е течна,но по-гъста.Мнението ми е,че добавка срещу замръзване се слага преди студове в горивото,но не би трябвало да замръзва.За мен добавката е мн. добра и...поне 3 пъти по-евтина от Кастрол ТДА.По скоро при колегата е възможно продавача да е "кръстил" добавката и да си е отлял за нея и долял с вода или нещо друго,или си е някакво менте...Но доколкото си спомням,тубичката беше запечатана...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Абсолютно верно - просто е лапсус.
                      извинявам се.

PS - Втори лапсус - Дани, ще ти купувам риза!
                      СЕриозно!
                      Не се притеснявай..
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Сетих се и за друга рецепта от по старо време ........бензин и 2т масло 3:1......... по 1 литър на 20 литра газьол

Коментар

Мисля, че колегата не е разбрал правилно какво са му обяснили. На много от добавките против замръзване пише да се ползват при положителни температури. Това означава, че добавката се слага на бензиностанцията и незабавно след това се налива нафтата, която е с положителна температура (в повечето случаи, когато обектите са с подземни резервоари). Ако обаче добавката се изсипе в студената нафта, която вече е почала да се желира, тогава ефектът е нулев.
                          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Добре де да попитам - защо в България при -10градуса започват такива драми с дизела ? За всички е ясно че температурите падат до към -30 през зимата.Не е ли възможно да се произвежда дизел който да не мръзне до тази температура зимата и така да се спестят главоболията на милиони българи ?Въпросът е леко риторичен понеже при -35градуса притеснен отворих резервоара на камоиона и о чудо - дизелът си е бистър и течен като при плюс 20 градуса - това в едни северни ширини в които температурата пада до -40 -45 и никой не е и чувал за проблем с дизела зимно време а и никой не слага допълнителни системи за подгрев...Цената на дизела е съотносима с цената на дизела в България...
                            BMW X6

Коментар

Защото в България....Ама е друга тема!
                              П.П. Ползвам TDA целогодишно и съм доволен.Седи си в джипа постоянно и не съм забелязал да става на желе.На бензиностанциите в с.Гложене,с.Софрониево и гр.Мизия Врачанска област се намира на цена 16лв.Все още!

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                                Добре де да попитам - защо в България при -10градуса започват такива драми с дизела ? За всички е ясно че температурите падат до към -30 през зимата.Не е ли възможно да се произвежда дизел който да не мръзне до тази температура зимата и така да се спестят главоболията на милиони българи ?Въпросът е леко риторичен понеже при -35градуса притеснен отворих резервоара на камоиона и о чудо - дизелът си е бистър и течен като при плюс 20 градуса - това в едни северни ширини в които температурата пада до -40 -45 и никой не е и чувал за проблем с дизела зимно време а и никой не слага допълнителни системи за подгрев...Цената на дизела е съотносима с цената на дизела в България...
                                Къде си тръгнал да сравняваш главоболията на милиони българи с благополучието на шепа избрани....
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X