Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Последния, второто излизане, когато забуксува за момент.
    Първа бавна.
    BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
    HONDA XR 600
    +359888311113; +359882208033
    0+

Коментар

Сега да ви пусна малко клипчета.
      От темата за блокажите от Гърция. Вече има повече инфомрация и най-вече от Австралия.

и продължението..

За Ферозата също намерих един клип..

Коментар

И аз в последно време разглеждам клипчетата в youtube с ферози и рокита- гърците и италианците са главните ентусиасти, които ъпгрейдват тези машини.

Ето едно клипче на преден блокаж на фероза:

В коментарите под клипчето е даден сайт, но и в него виждам само клипове.Интересно ми е да видя на каква цена са тези блокажи за фероза и роки и как стоят нещата с доставка до България.
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

За блокажите на Ферозата цените са.
          Buy with new 6 gears 1,168.00 EUR - Заден ако нямаш LSD
          Buy factory for gears. 799.00 EUR - Заден ако си имаш LSD
          Buy (No kompresser) 959.00 EUR - Предния блокаж.
          Сайта е protrack.gr.
          Зачетох се, че един австралиец от по- горните клипчета с Rocky-to, миналата година пише в един форум отзиви и има тема за поръчка на такива блокажи.
          Ето и снимка на два блокажа за Rocky с цялата карантина към тях.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010362.JPG
Прегледи:1
Размер:164.8 КБ
ID:5515681
          Разпитваха го местни австралийци здрави ли са как ги е монтирал и такива работи. Все позитивни работи от експлатацията до момента на блокажите.

Коментар

Благодаря много- наистина полезна информация.
            На теория няма причина за мостовете на фероза и роки блокажите да не са пълноценни като на другите класически джипове, освен факта че няма да има кои знае какво търсене на продукта и затова са такава производителите не се наемат да ги правят.
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

като им гледам цените на тия блокажи , по-скоро се ориентирайте към смяна на мостовете с такива с блокажи , макар че труда ще е повече

Коментар

Първоначално публикуван от tonkata_mp Преглед на мнение
                като им гледам цените на тия блокажи , по-скоро се ориентирайте към смяна на мостовете с такива с блокажи , макар че труда ще е повече
                Или комплект джанти с тракторки .
                А и труда е далеч по-малко.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130824_125852.jpg
Прегледи:1
Размер:214.0 КБ
ID:5517699
                HONDA XR 600
                0+

Коментар

Тракторки хубаво, ама с тия големи ходове на ферозата най-редовно си застава на две колела по диагонал и тогава тракторките не ме измъкват! Трябва си блокаж! И ако искам да се разведа знам как да го направя ще си купя и жената ще ме изхвърли от нас!
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Discovery 1 300 TDi
                  Land Rover Club Bulgaria
                  0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Няма спор цената си е солена, но от друга гледна точка в нея се включва всичко необходимо за експлоатацията.
                    Можеш да похарчиш и 1500лв. за хубави гуми, но стигнеш ли до момента едното колело върти въздуха другото не помръдва и си до там. Когато минаваш през препятсвия и ако имаш блокажи няма да ти е необходима подаване на много газ и ръчкане педала до ламарина за да преминеш(особенно с нашите големи и "мощни" машини). Двойно повече сцепление с включен блокаж и читави гуми минаваш като на парад. По назад в клипчетата на rocky-то е показано точно това.
                    Почнах да пиша за блокажите на Protrack, защото до момента нямаше отзиви за тях и да хвърлиш едни 1000€ в мрака, никой не би рискувал. Заради мнениея от чуждите форуми за 4х4 има вече доволни хора от употребата на тези блокажи при Daihatsu, Lada Niva и Suzuki и др.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                      И ако искам да се разведа знам как да го направя ще си купя и жената ще ме изхвърли от нас!
                      Няма бе,
                      Мойта го преживя. Даже като снима последните клипове, вика "дай и аз да пробвам".
                      Като си познаваш жипката, ще подхождаш фронтално препятствията, и те така... Между другото си трябва доста сериозно "диагонално" окантарване, за да не те измъкне тракторката.
                      Абе много се разписахме, трябва да се видим да покараме и тогава да обсъждаме кое, как и защо.
                      Я какъв хубав дъжд вали на вън .
                      HONDA XR 600
                      0+

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
                        Абе много се разписахме, трябва да се видим да покараме и тогава да обсъждаме кое, как и защо.
                        Те това е приказка. Другото е мерене на кардани! Само дето ние с Жоро се каним от три години и нещо все не се целим...
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ти сега с тези тракторки немож та спря нищо ми ние да му мислим с паркетниците.

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
                            Няма бе,
                            Мойта го преживя. Даже като снима последните клипове, вика "дай и аз да пробвам".
                            Като си познаваш жипката, ще подхождаш фронтално препятствията, и те така... Между другото си трябва доста сериозно "диагонално" окантарване, за да не те измъкне тракторката.
                            То така де, така и подхождам, но има в ситуации в които не мога и тогава ... ползвам услугите на онези 30 кила на бронята дето съм ги сложил за да се вадя. За каране съм навит, но няма да мога до края на следващия месец, защото нямам време. Но пък тогава ще бъде и по-интересно.
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                              Те това е приказка. Другото е мерене на кардани! Само дето ние с Жоро се каним от три години и нещо все не се целим...
                              Хах .. пак ти четох темата за последната обиколка с Иван. Точих лиги като гледах ... ама на .. пустата къща иска да и сложа покрива до преди зимата.
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Здравейте колеги,

От скоро имам и аз едно Бертоне бензин 2.7. Гледам вече какво е написано по въпроса, но едно не разбирам, моето го взех с гуми 235/75/15. Да разбирам ли че окачването му е добре е е леко повдигнато ? Ръба на предния калник е на около 81 - 82 см от земята а задния на около 86 см от земята. Това стандартна височаина ли е или не..?

Поздрави,
                                Иван

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X