Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл,Кията ме подлуди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте акъл,Кията ме подлуди

Спортидж 1 2.0 ТДИ.Проблема е такъв...Когато карам със светнати фарове продължително време,след това не мога да запаля,трудно върти.Ако карам без фарове,проблем няма.В покой акумулатора показва 12.5 в,като запаля,няколко минути държи този волтаж и постепенно започва да покачва до приличните 14.3 в.Като включа фарове,парно,чистачки,реотан на задно стъкло,пада до 13.5 в,което също е прилично.Акумолатора е необслужваем проверен в на вилка и поддържа 9.8 в в продължение на 10-15 сек,което е чудесно.Няма отечки и излишна консумация,ремъка е нов и опънат.Та,какво чудо ще е това?

От: Дайте акъл,Кията ме подлуди.

Аз на прима виста /и с хвърляне на малко боб/ мисля, че ти е нужен нов акумулатор с по-голям капацитет. Я сега кажи колко ти е голям акумулатора.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Виж тази тема:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203662
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от fitty Преглед на мнение
        Спортидж 1 2.0 ТДИ.Проблема е такъв...Акумолатора е необслужваем проверен в на вилка и поддържа 9.8 в в продължение на 10-15 сек,което е чудесно.Та,какво чудо ще е това?
        Е това с вилката не е чудесно.Свали ли под 10.5в , акумулаторът е за смяна.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Акумулатора е 75ач на година.Днес ще пробвам с друг акумулатор и ако пак така се държи,прочитайки линка по горе,отивам на ремонт на динамо.Значи,като карам с пуснати фарове примерно 30мин,спра и загася колата и след цигара време трудно върти и не пали,ако я оставя за 15-20 мин,пали чакмак,а карам ли я без фарове,и два часа да е,загася ли я,пали си перфектно...

Коментар

Хич не търси бедата в акумулатора. Докато колата пътува той не трябва да храни електроуредите и напрежението не зависи от него. 13.5 волта на нормален акумулатор му е плаващото напрежение и на него той не се зарежда.

Имаш проблем с алтернатор и/или с кабелите между него и акумулатора. Ей така на боб хвърлям че са изгорели диоди на изправителната плочка. Ама може и друго да е.

Морския не го слушай, той в лодката ако няма общо 1000 амперчаса акумулатори въобще не излиза от пристанището. А в Кия най-вероятно няма място за по-голям от 75Ач

Коментар

Интересното е,че като съм карал на фарове,като загася колата и след 3-5мин като пробвам и трудно върти,замервам акумулатора и показва 13.8,по пътя на логиката динамото е зареждало

Коментар

От: Дайте акъл,Кията ме подлуди

И аз залагм на акумулатор, щом като постои повече и пали безпроблемно. Виж дали самия акумулатор е горещ, след като я изгасиш, не би трябвало да е . Имах подобен проблем с друг автомобил.

Огледай и основните маси, особено тази към двигателя, макар проблема едва ли да е в тях.
                Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Е това с вилката не е чудесно.Свали ли под 10.5в , акумулаторът е за смяна.
                  Абсолютно вярно
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

НаправИ същите замервания, само,че на голямата плюсова клема на алтернатора и корпуса на алтернатора. Сподели резултатите.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Интересното е,че като съм карал на фарове,като загася колата и след 3-5мин като пробвам и трудно върти,замервам акумулатора и показва 13.8,по пътя на логиката динамото е зареждало
                      - Аз залагам на неизправен стартер , лоша маса или веригите към стартера.
                      Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

И аз за стартер си помислих в първия момент, ама не виждам логиката и връзката с фаровете.
                        Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                        Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Най-вероятно проблем с алтернатора,че са слабо място за модела.
                          Зареди си акумулатора със зарядно,и пробвай дали ще го има проблема.
                          Място за по-голям акумулатор има,аз съм с 90Ач.
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

...погледни и клемите как са захванати, имах подобен проблем с нов акумулатор (слаба връзка).

Коментар

Когато карам със светнати фарове продължително време,след това не мога да запаля,трудно върти....
                              Провери си четките на алтернатора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X