Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преработка на 2,5 литров мотор в 2,9 литров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преработка на 2,5 литров мотор в 2,9 литров

Не ли по лесно,да си вземеш готов западен мотор.Аз имам двиг 402 и съм престъргал зилови ризи-като се получи много добре.И не ми се разправя,щото трябва още 200-300лв а получаваш мотор от 110кс.Един приятел сложи мотор от Омега-2.4 -126кс и е много добър,да не говори ме за 3.5 от Бмв или 3.2 от МБ.За 600-700лв имаш мотор със скоростите и то добър.Но знам ли и аз съм на кантар.

Преработка на 2,5 литров мотор в 2,9 литров

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Не ли по лесно,да си вземеш готов западен мотор.Аз имам двиг 402 и съм престъргал зилови ризи-като се получи много добре.И не ми се разправя,щото трябва още 200-300лв а получаваш мотор от 110кс.Един приятел сложи мотор от Омега-2.4 -126кс и е много добър,да не говори ме за 3.5 от Бмв или 3.2 от МБ.За 600-700лв имаш мотор със скоростите и то добър.Но знам ли и аз съм на кантар.
    Ризи на газ 53 съм слагал.Как престърга зиловете ризи и какви бутални болтове ползва?

Коментар

До: ЗМЗ-4022.10 от Волга

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
      Ризи на газ 53 съм слагал.Как престърга зиловете ризи и какви бутални болтове ползва?
      Има оригинални бутала и сегменти 100мм. за УАЗ и буталните болтове също са оригиналните.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        Има оригинални бутала и сегменти 100мм. за УАЗ и буталните болтове също са оригиналните.
        щом има оригинални бутала 100мм значи има и оригинални ризи за тях.защо е необходимо да се престъргват зилове

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
          щом има оригинални бутала 100мм значи има и оригинални ризи за тях.защо е необходимо да се престъргват зилове
          Няма оригинални, защото на трилитровия УАЗов мотор УМЗ 421 ( 4218 ) ризите са залети в блока.
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
            Няма оригинални, защото на трилитровия УАЗов мотор УМЗ 421 ( 4218 ) ризите са залети в блока.
            Че няма това го знам ама ми стана чудно как престъргват зиловете ризи АДЖАБА

Коментар

Moже ли да кажете след като престържете зиловата риза на 100мм, колко милиметра остава дебелината на стената й?
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

На ЗМЗ 410 как са?
                Би трябвало да са като на останалите ЗМЗ.
                Колегата inp от Сндански е отварял може да каже, както и uazik...
                Последно редактирано от Жоро Донечки; 13-01-10, 22:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                  На ЗМЗ 410 как са?
                  Би трябвало да са като на останалите ЗМЗ.
                  Колегата inp от Сндански е отварял може да каже, както и uazik...
                  Риза разбира се, като на другите змз от този тип блокове

Интересното е блока как е престърган!

Румене, както си прецениш...
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

До: Преработка на 2,5 литров мотор в 2,9 литров

Стената,на ризите е 7мм,блока се престъргва съвсем малко.Незнам колко щото на майстора казах да ги остави малко стегнато и той ги напасва.Мисля че беше о.5мм.Бутала има български и руски като българските са с право чело а руските с вдлъбнато ,и едните Газеловите са на 82мм дължина. Болта е с размер като на Волгата 25мм. http://www.album.bg/slavi.exstrem/

Последно редактирано от Жоро Донечки; 14-01-10, 08:56. Причина: снимките

Коментар

Не е ли по-правилно според вас да се остави разтояние м/у блока и ризите, дори минимално от 5мм, за да циркулира течност за по-добро охлаждане?

Коментар

Че кой каза че няма разтояние между блока и ризите.Престъргва се блока долу над коляновия вал,където влиза шийката на ризата.Водната риза около зиловите ризи остава почти не променена като при Уаза.

Коментар

Аз питах за долния карай дето се набива ризата с уплатнението.
                          0.5мм ако е тогава там тази риза ще е с много тънка стена а на снимката не се вижда чак така, а също се вижда че е доста по широка от стандартната в полата и.
                          Продават се и усилени бутала (ЗМЗ производство май не съм сигурен, ковани), но тук май ги няма.

Коментар

Точно буталата са проблема.Късите руски са вдлъбнати за по малка компресия(а аз,искам точно обратното).Българските са с право чело но са по-големи и тежки.Търся с изпъкнало чело и малко по-къси,но такива няма,иначе го сглобявам веднага.Освен това руските са 150лв и сигментите 48лв,просто като дам пари да е нещо по-свесно,щото и без това ефекта е неизвестен.

Коментар

Te вдлъбнатите не са с много голяма камера. Компенсирай с шлайф на галавата, а като диаметъра е по голям, и степента на сгъстяване ще се вдигне и няма да е като при 92мм-овите.

При Митко ли са тези цени

Премери долния край на ризата че нещо ме съмняват тези 0.5мм да е разстърган само блока, при 21 риза там отвора е 99мм- 3,5мм стена на ризата, 24 (402) също са там някъде, мисля че там трябва да е около 115мм

Ще премеря утре един 24кови да сравниме
                              Последно редактирано от Nik; 14-01-10, 20:08. Причина: допълнение за неразбралите ;)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X