Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнато казанче за вода за чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пукнато казанче за вода за чистачки

Колеги дайте добра идея с какво и как да залепя мини цепнатина в горната част на казанчето за вода за чистачки. Засега съм се досетил за вариант "поялник", но според съседа Стефан най-вероятно ще претърпя неуспех.

До: Пукнато казанче за вода за чистачки

Спорд мен варианта "ново казанче" е за предпочитане.
    Колкото пъти съм се опитвал да лепя пластмасови детайли-толкова пъти съм успявал. За по час-два. После пак се спуква.
    По моргите няма ли? Нивата е доста често срещана, не би трябвало да има проблем с частите на старо. Или виж тук, все някой ще има бракувана Лада, за няколко пари може да си вземеш здраво.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Казанчето за вода съм лепил с поялник и лепило за ПВЦ, но пак се пука. После го омотах с лейкопласт, а накрая си купих ново от арменеца.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Лепил съм с едно сиво тиксо, един приятел тогава се беше прибрал от Германия и го донесе (с него сме лепили и казанче на разширителя, вярвам, че го има вече и тук). А, с "Лок Тайд" който е на гел според мен пак ще стане с него съм лепил какво ли не което другите "Капчици" не го хващат.
        Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Преди прелеза за Красна поляна, от ляво има два гаража, където лепят брони. Ако отидеш в гаража, който е по-близко до прелеза ще ти го залепят за никакви пари. Лепят всякакви пластмаси.
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Лепни го със силикон +300,еластичен е и държи здраво.
            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Колеги дайте добра идея с какво и как да залепя мини цепнатина в горната част на казанчето за вода за чистачки. Засега съм се досетил за вариант "поялник", но според съседа Стефан най-вероятно ще претърпя неуспех.
              С каквото и да го лепиш сложи върху залепеното място малко парче от фонокарта . Залепи го и няма да се пукне повече .
              Иначе съм лепил по този начин пластмаса ( с парче отгоре) :
              - със силикон - държи
              - с кит за кола - държи
              Все пак според мен с кит за кола . Ако имаш кит с влакна ( стъклени ли са или там каквито са) - в пукнатината слагаш кита . Притискаш да се покаже от другата страна ( да се образува капка) . Тази капка леко я притискаш да се разплеска , да стане по-широка . От външната страна слагаш върху кита изрязано парче от фонокарта и си готов . ... След като кита изсъхне естествено . На топло за 20-30 минути .
              Ако искаш да не се вижда ( да не те дразни) можеш докато е топло да го лакираш или боядисаш мястото .
              Това е метод не само за казанчето . Става и за картера , и то без да източваш маслото .
              Става и за пластмасов резервоар ( и за метален) .
              Изпробвано е вече . Държи с години .

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Я си купи едно ново и не се занимавай с глупости. Не струва милиони, а и естетически ще стои по-добре...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Потвърждавам. Този вид пластмаса почти няма как да се залепи, а като е стара, все ще намери къде да се пукне съвсем скоро.

Коментар

Вземаш пистолет за горещ въздух, нагласяш го на 300 градуса, в упътването трябва да пише коя степен отговаря, подбираш една пластмасова бутилка от някакъв спирт, коресилин или нещо подобно, с по-дебела стена и режеш, налагаш на мястото и грееш, оставаш по 2-3см отстрани на спуканото и си готов. Изпитано, карах 6 години така и казанчето е още здраво и е в мазата ми. Успех

Коментар

ОК залепихме го с поялник. Важно е да не нагорещявате поялника много, защото стават фалове - да кажем, че трябва да го държите топъл.

Сега казанчето беше пълно и затова го лепнахме "отгоре-отгоре". Колкото до пукането пак - ако го оставя така 100% ще се пукне. За целта като го изпразня ще го сваля и на мястото ще му сложа "армировка" (тънка мрежичка от тел полята с допълнителен слой пластмаса върху мястото). Това е - става вечно.

Въпроса ми от по-горе беше относно използване на поялник. Стефан ме наплаши, че ще прогоря пластмасата и всичко ще отиде по дяволите (дупка). Оказа се, че не е толкова страшно - просто не загрявайте поялника много и всичко е спокойно

Коментар

Сложих казанче от Астра Ф /10 лв. в моргата /, разликата в пръскането е в пъти по-добра . Монтажа е с една гумена скоба - нищо особенно . Не се занимавай да лепиш и т.н. Ясен ти каза , че пластмасата е от гадните .
                        :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Ладовите са под 10лв на магазина. Говоря за тези, чиито помпички са като на повечето западни коли.

Коментар

Пичове, що се занимавате с глупости бре??? Ако чарковете за мойте возила бяха с тия цени, никога нямаше да се замислям дали да си изчуквам калника например, вместо да си купя нов. Казанчета има по няколко вида във всеки магазин за ВАЗ, Москвич и прочие. Явно на по-прясните возила от тая марка казанчетата са кекави. И аз на самарата сменях някога, като я имах, но си го взех от магазина - дори и през ум не ми е минавало да го лепя.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Такова казанче съм го лепил преди една година и до сега няма проблеми.Отиваш в магазин авточасти купуваш едно нещо като пластелин състои се от два компонента подобно като течния метал но не е течно и по лесно се работи отчупваш едно парче и хубаво го умесваш става като мек пластелин.Поставяш го на местото кадето е спукано и го натискаш хубаво с пръст да се уплътни изчакваш колкото пише на упътването пластелина става като цимент и вече немаш течове ако добре си си свършил работата разбира се.Предварително ще го почистиш с бензин може и малко шкурка за да се залепи по добре.С тоя материал съм лепил радиатор щом издържа на температурата и антифриза, на казанчето за чистачките нема да има проблеми!!! Успех !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X