Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стилиян Шишков изпълнителен директор на Левски, Иво Тонев в управата

Свий
X
Свий
  •  

  • Стилиян Шишков изпълнителен директор на Левски, Иво Тонев в управата

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Тодор Батков (4).jpg
Прегледи:1
Размер:55.7 КБ
ID:6516536Футболният клуб Левски вече има нов изпълнителен директор и нов член на Управителния съвет на клуба.


    Това стана факт, след като на годишното Общо събрание на акционерите в "синия" футболен клуб за изпълнителен директор бе утвърден Стилиян Шишков, акционер в MSKey Group, а за нов член на Управителния съвет - Иво Тонев.

    Синът на проф.Ангел Шишков, бивш председател на треньорската школа към БФС ще управлява клуба заедно с финансовия директор Константин Баждеков.

    Шишков е бивш футболист, юноша на ЦСКА, като е играл в Академик (София). Дълги години живее в Съединените щати, където се дипломира. Работи във водеща компютърна компания. След прибирането си в България създава своя собствена фирма, която налага.

    Финансовият изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков запазва поста си. Така Левски ще има отново двама изпълнителни директори, както бе и по времето на Наско Сираков.

    Промени има в Управителния съвет на клуба, като освен Шишков, в управата влиза и Иво Тонев.

    Както е известно, Тонев, който е един от шефовете на Спортния тотализатор, в момента е изпълнителен директор в оставка на Локомотив (София), като молбата му за напускане трябва да бъде разгледана в началото на 2012 г.

    От управата е освободена клубната легенда Кирил Ивков.

    "Ще предложи Иво Тонев за председател на Управителния съвет - потвърди за идването на Тонев и собственикът на Левски адвокат Тодор Батков. - Колкото до Стилиян, той ще управлява клуба заедно с Баждеков. Сериозно съм обмислил тези ходове.

    Отчитам, че Тонев не е свързан с Левски. Юноша е на Септември, а и е познат най-вече от работата си в Локомотив. Коментирали сме с него вижданията му, идеите които има ми допадат.

    Следя развитието на Стилиян от доста години. Успя да развие доста успешна школа в Съединените щати".

    На Общото събрание стана ясно, и че до седмица "сините" ще финализират разговорите за привличането на нов спонсор. На този етап е ясно, че става дума за чуждестранна банка, която ще вкарва в клуба по 1,5 млн. евро в следващите три години.

    Освен това се водят последни разговори и за привличането на друг, български инвеститор, който ще дава по около 500 000 евро годишно за школата на клуба.

    "Договорите в общи линии са готови - заяви адвокат Батков. - Проблемът идва от УЕФА, откъдето забраняват носенето на две спонсорски лога на екипите. Това обаче едва ли ще се случи през следващата година. "

    Обсъдили сме с новия спонсор отчета, баланса и финансовото ни състояние. От тяхна страна са ми дадени и препоръки за бъдещото управление на дружеството".

    Батков допълни, че предстои новият спонсор и настоящият - "М-Тел" да уточнят помежду си ситуацията около логото на екипите.

    "За българското първенство няма да има проблем отборът да играе с фланелки, на които са логата и на двете компании - каза собственикът на Левски. - Благодарение на новите спонсори ще вдигнем бюджета до 5-5,5 млн. евро.

    За 2010 г. обявихме счетоводна загуба от 2,5 млн. лв.

    Надяваме се с помощта на новите спонсори да успеем да реализираме проектите си за базите и да подобрим финансовото си състояние.

    "Идеята е да станем публично дружество през 2013 г. - разясни Тодор Батков. - Тогава ще се опитаме и да направим облигационен заем, с който да подобрим състоянието на базите. Най-вече искаме да усвоим цялата площ край стадион "Георги Аспарухов", която ни е дадена по документи, но не я използваме. Намерението ни е да изградим един или два маломерни терена с изкуствена трева за юношите ни. Планираме и да усвоим хотела за целодневна база на първия отбор, а освен това искаме да изградим пълномерен терен в северната част на балона. Ще поискаме и автогарата".

    Босът на Левски атакува бившият спортен директор на клуба Наско Сираков.

    "Наско даде много на клуба - коментира той. - В живота обаче няма вечни неща. - Явно вече започват да го забравят и той си прави реклама. Днес чета в един вестник, как ме сравнява със Сталин, а Гонзо с Матросов. Тогава той по-скоро трябва да е Берия.

    В последните години той даде всичко от себе си, за да стане Литекс два пъти шампион. Седеше на коленете на боса на ловчанлии на купони с чалгаджийки. Сега пък работи за успеха на ЦСКА".

    "Е, явно съм много голяма фигура", лаконично и иронично коментира думите на бившия си шеф Сираков през журлналисти на излизане от заседанието на Изпълкома на БФС.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X