Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦСКА прекъсна серия на Литекс, спечели с 2:0

Свий
X
Свий
  •  

  • ЦСКА прекъсна серия на Литекс, спечели с 2:0

    НоситеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:a-grupa.jpg
Прегледи:7
Размер:42.7 КБ
ID:6515529лят на купата на страната ЦСКА се наложи с 2:0 над шампиона на България Литекс насред Ловеч в двубой от ХІV кръг на „А” футболна група. Така съставът на Димитър Пенев прекъсна серията на домакините от 36 поредни мачове без загуба за първенство на своя стадион.


    Резервата Грегъри Нелсон откри за гостите в 54-ата минута. Румънецът Янис Зику се пребори за една топка в малкото наказателно поле и я центрира към непокрития холандец, който се разписа с глава. Това бе първи гол за ЦСКА в Ловеч от 2007 година.

    В 58-ата минута Том побутна в главата Трифонов, който падна артистично. Настана меле. След него съдията Ивайло Стоянов показа червени картони на бразилеца и на вратаря на гостите Райс Мболи. На вратата на „червените” се появи единственият останал страж Благой Макенджиев.

    В 70-ата минута капитанът на шампионите Светослав Тодоров улучи след удар с глава напречната греда.

    В 76-ата Зику довърши домакините. Той бе най-съобразителен след блокиран удар на Спас Делев и довкара топката във вратата на Баривиера, за да подпечата първия успех за „армейците” в Ловеч от лятото на 2006 година.

    Така ЦСКА се изравни по точки с лидера Лудогорец, който има по-добра голова разлика. Есенният първенец в „А” група ще бъде определен в последния кръг, когато „червените” приемат новака от Разград на „Българска армия”. Срещата е насрочена за 28 ноември, понеделник, от 18 часа.

    В друг неделен двубой Черноморец разгроми с 4:0 Локомотив в София и отново си върна третото място в класирането, което бе заето за няколко часа от Левски.


    "А" група, XIV кръг
    Миньор - Локомотив (Пд) 0:0
    Локомотив (Сф) – Черноморец 0:4
    Литекс – ЦСКА 0:2
    Ботев (Враца) - Берое 1:1
    Монтана - Славия 1:2
    Черно море - Светкавица 1:0
    Лудогорец - Калиакра 2:0
    Левски - Видима-Раковски 2:1

    Класиране
    1.Лудогорец 35 точки (+26 гола)
    2.ЦСКА 35 (+22)
    3.Черноморец 30 (+18
    4.Левски 30 (+11)
    5.Славия 26
    6. Литекс 25 (мач по-малко).
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X