Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Великобритания парализирана от стачка

Свий
X
Свий
  •  

  • Великобритания парализирана от стачка

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:66.jpg
Прегледи:1
Размер:54.0 КБ
ID:6515923Масова стачка в държавния сектор във Великобритания срещу пенсионната реформа в страната се очаква днес, предаде БТА, цитирайки Франс прес. Протестът е свикан от всички големи синдикати в страната.


    Организаторите на протеста се надяват два милиона души да вземат участие в днешния протест. Очаква се да останат затворени повечето учебни заведения, да бъде нарушен въздуншия трафик, както и работата на лечебните заведения.

    В цяла Великобритания са предвидени над хиляда демонстрации.

    Британското правителство на премиера Дейвид Камерън предвижда повишаване на пенсионната възраст до 66 години през 2020 г., при 60 години за повечето професии сега и да увеличи вноските за социално осигуряване.

    До 2015 г. заплатите на служителите от държавния сектор са замразени и 330 хиляди от тях ще бъдат съкратени.

    Правителството оправда пенсионната реформа с удължаването на средната продължителност на живота и с необходимостта от възстановяване на равновесието в частния сектор. То изрази острото си неодобрение към стачката, която ще струва на и без това изпитващата затруднения британска икономика над 500 млн. лири стерлинги (583 млн. евро).

    През юни във Великобритания се проведе масова демонстрация, свикана от същите четири профсъюза. Тогава, както и днес, британците недоволстваха срещу планираните реформи в пенсионната система, които според тях ще ги накарат да работят по-дълго и да плащат повече данъци и осигуровки.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X