Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелба в Истанбул трима ранени

Свий
X
Свий
  •  

  • Няколко ранени при стрелба в старата част на Истанбул

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:topkapi_palace.jpg
Прегледи:1
Размер:69.9 КБ
ID:6515919Неизвестен нападател откри огън в туристически район на Истанбул и рани двама души, съобщиха СNN Тюрк и Ройтерс. Полицията е застреляла извършителя.



    Според сайта на вестник "Хюриет" пострадалите са трима. Инцидентът станал в района Султанахмет в старата част на града, който включва църквата-музей "Света София", Синята джамия и двореца "Топкапъ". Телевизиите излъчиха кадри, на които линейки преминават край двореца. В един от видеоматериалите се чуват изстрели.

    СNN Тюрк съобщава, че силите за сигурност са убили извършителя. Полицията е евакуирала района на двореца, кояйто отваря врати за туристи в 10 ч. сутринта.

    Ройтерс пише, че той открил огън с пушка помпа. "Хюриет" съобщава, че мъжът първо заплашил войника, който охранявал входа на двореца "Топкапъ" и му взел автомата G3, след което открил огън.

    Според вестник "Заман" нападателят е прострелял войника на входа в крака, влязъл е в двореца и е затворил портата.

    Очевидци твърдят, че нападателят, видимо от арабски произход, извикал "Аллаху акбар" (Бог е най-великият) и добавил на арабски, че е сириец. Този детайл поражда подозрения, че инцидентът е свързан с нарастващото напрежение между Турция и Сирия. Днес Анкара наложи оръжейно ембарго и други санкции на режима на сирийския президент Башар ал Асад заради продължаващото насилие над демонстрантите в южната съседка на Турция.

    Според губернатора на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу обаче мотивите на нападателя са от чисто личен характер. Той отрече да е получавал официална информация за националността на извършителя.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X