Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гърция получи поредния спасителен транш

Свий
X
Свий
  •  

  • Гърция получи поредния спасителен транш

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02.jpg
Прегледи:2
Размер:76.0 КБ
ID:6515915Финансовите министри от Еврозоната се споразумяха днес да отпуснат на Гърция спасителен транш от 8 милиарда евро, благодарение на който страната ще избегне опасността до 15 декември да обяви фалит.


    17-те държави-членки на валутния съюз одобриха отпускането на този пореден транш още преди оставката на правителството на Папандреу, което бе заменено от кабинет на националното единство начело с Лукас Пападимос. До окончателно одобряване обаче не се стигна, тъй като от Еврозоната и МВФ поискаха писмени гаранции от трите основни политически партии в Гърция затова, че ще приложат обещаните от кабинета на Папандреу реформи.

    Лидерите на трите партии изпратиха своите писмени ангажименти на европейските лидери, въпреки че опозиционният водач Андонис Самарас изрази в писмото си резерви и предложи някои промени, които биха гарантирали успеха на програмата.

    Отпускането на тспасителния транш за южната ни съседка означава, че Атина ще може да получи помощ от 5,8 млрд. евро от 8-те милиарда, тъй като отпускането на останалата част от сумата трябва да бъде одобрена от Международния валутен фонд.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X