Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Арабската лига налага санкции срещу Сирия

Свий
X
Свий
  •  

  • Арабската лига налага санкции срещу Сирия

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07.jpg
Прегледи:1
Размер:16.1 КБ
ID:6515858Външните министри на страните от Арабската лига одобриха днес въвеждането на икономически санкции срещу сирийския режим, съобщи премиерът и министър на външните работи на Катар Шейх Хамад бен Джабер ал Тани.


    Решението идва, след като миналата седмица Арабската лига даде 3-деневен срок на Сирия да прекрати кръвопролитията.

    В заседанието взеха участие 21 страни (без Сирия, чието членство бе прекратено в средата на месеца), от които 19 подкрепиха санкциите. Ирак се въздържа, а Ливан гласува „против”.

    Одобрените днес санкции включват прекратяване на трансакциите със сирийската централна банка, както и арабските инвестиции в Сирия.

    Днешното решение на международната организация е безпрецедентно по отношение на страна от арабския свят. Катарският премиер подчерта, че арабските страни искат да се избегне външна намеса, както при случая с Либия.

    Санкциите предвиждат също и забрана за пътувания на сирийски официални лица, замразяване на капитали, свързани с правителството на Башар ал-Асад, прекратяване на търговски взаимоотношения, с изключение на доставките на стратегически стоки.

    Взетото решение незабавно влиза в сила още от днес, категоричен бе Катарският премиер.

    Малко след оповестеното решение на Арабската лига Русия се противопостави на санкциите срещу режима в Сирия и заяви, че Дамаск се нуждае не от резолюции, а от вътрешен диалог.

    Демонстрациите срещу режима на сирийския президент Башар ал-Асад започнаха през март 2011 г. Досега в сблъсъци между демонстранти и представители на сирийската власт са загинали над 1600 души, като повече от 1000 са правителствени служители.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X