Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сраженията в Либия не спират

Свий
X
Свий
  •  

  • Сраженията в Либия не спират

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:libia.jpeg
Прегледи:1
Размер:34.8 КБ
ID:6515261Вече дни наред в предградията на либийската столица Триполи се водят ожесточени сблъсъци, съобщава АП. 13 души са загинали само за последната седмица.




    Агенцията отбелязва, че това санай-тежките боеве от залавянето и убийството на полковник Кадафи. Ескалиралото напрежение след ликвидирането на либийския лидер повдига отново въпроса дали новата власт в Джамахирията ще успее да изземе останалото в ръцете на верните на Кадафи оръжие.


    Изстрели се чуват вече четвърти ден и в района на град Зауиа. Последните сражения са за солиден военен лагер на сваления режим, който е бил база за елитните части, командвани от един от синовете на Кадафи - Хамис.


    Въпреки продължаващото напрежение, лидерът на преходното правителство в Либия Мустафа Абдул Джалил увери, че „всичко е под контрол". Дори по време на изявлението му сблъсъците между останалите лоялни на Кадафи и подкрепящите новата власт не спряха, отбелязва агенцията.


    Представителите на новия режим в Триполи признаха, чеще им е необходимо време, за да обезоръжат въоръжените сили, лоялни на старата власт в Либия.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X