Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убиха похитителя на турския кораб

Свий
X
Свий
  •  

  • Убиха похитителя на турския кораб

    кораб в Мраморно море. Снимка: CNN TurkПохитителят, който отвлече в петък пътническия кораб „Картепе”, плаващ между пристанищата на град Измит и Карамюрсел в Турция, беше убит тази сутрин. Това стана при акция на специалните части, съобщи CNN.


    На борда на кораба е имало 17 пътници и четирима души екипаж. Според валията на Истанбул Хюсейн Авни Мутлу екипажът и пътниците са в добро състояние.

    Самоличността на похитителя, който е носел експлозиви, все още не е изяснена, той е на видима възраст около 30 години. Засега се смята, че той е бил сам.

    По-рано в турските медии беше разпространена информация, че извършителите на отвличането са четирима или петима души, активисти на Кюрдската работническа партия (ПКК). Лодки на бреговата охрана преследваха високоскоростния „морски автобус” в Мраморно море, докато плавателният съд не свърши горивото и не пусна котва в Силиври, западно от Истанбул.

    Единствените изисквания, които предяви похитителят, бяха за осигуряването на гориво, храна и вода, както и за медийно отразяване на отвличането. По време на отвличането капитанът на кораба се е свързал с медията „Хабер тюрк”, пред която заяви, че нападателят е бил въоръжен, а на борда имало и експлозиви.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X