Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото гръцко правителство полага клетва

Свий
X
Свий
  •  

  • Новото гръцко правителство полага клетва

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:19.4 КБ
ID:6514705Новото гръцко правителство, начело с премиера Пападимос, ще положи днес клетва.


    По-рано стана ясно, че новият гръцки премиер ще замени министрите на вътрешните работи и на правосъдието. Все още не се знае, дали министърът на икономиката Евангелиос Венизелос ще запази поста си.

    От Европейския съюз приветстваха назначаването на Лукас Пападимос за министър-председател на Гърция и призоваха новото правителство да успокои своите европейски партньори, като направи стъпка към съкращаване на държавния дълг.

    Основното задължение на новия кабинет ще бъде до февруари 2012 г. да одобри кредитното споразумение с ЕС, тъй като ако това не стане, южната ни съседка може да напусне еврозоната, заради неспазване на договорите.

    Вчера в парламента се проведе среща на трите гръцки партии (ПАСОК, „Неа Димократия” и ЛАОС), подкрепящи новото правителство на страната. Главна тема на разговорите беше съставът на новия кабинет.

    По време на срещата дясноцентристката „Неа Димократия” предложи за свой представители в новото правителство Димитрис Авранопулос, Ставрос Димас, преподавателят Янис Мурмурас, както и близкият сътрудник на Андонис Самарас Константинос Авранитопулос. ПАСОК и ЛАОС се въздържаха от обявяване на имена.

    Очаква се днес в 14:00 часа да бъде обявен официално съставът на новия кабинет.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X