Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Европа отново в рецесия

Свий
X
Свий
  •  

  • Европа на прага на нова рецесия

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EU.jpg
Прегледи:3
Размер:27.2 КБ
ID:6514697"Икономическият растеж в Европа достигна мъртва точка и възникна риск от нова рецесия", заяви заместник-председателят на Европейската комисия Оли Рен в Брюксел.
    „Моля, не убивайте вестоносеца. Надявам се, че ще дойде ден, в който ще ви донеса добри новини", опита се да се пошегува Рен, след като направи изявлението.


    Според прогнозата на ЕК възстановяването на икономиката на Евросъюза е в застой. Силно влошеното доверие се отразява на инвестициите и потреблението, забавеният ръст на световната икономика пречи на износа, а спешно наложилата се бюджетна консолидация е тежест върху вътрешното търсене, коментира Оли Рен.

    Очакванията са за стагниращ БВП на ЕС за период, който може да обхване значителна част от 2012 г. Годишният ръст за 2012-та се очаква да бъде 0,5%, а за 2013 г. се очаква възобновяване на слаб темп на растеж от порядъка на 1,5%, съобщи още еврокомисарят, цитиран от news.bg.

    По думите му, не се очаква осезаемо подобрение на пазара на труда, което означава запазване на високата безработица на текущото равнище от около 9,5%. През следващите тримесечия се очаква инфлацията да се върне под 2 %. При допускане за запазване на настоящите политики се очаква напредване на фискалната консолидация и свеждане на бюджетните дефицити до малко над 3% до 2013 г.

    Една от причините за забавяне на ръста на икономиките на ЕС е намаляването на износа. Еврокомисията прогнозира свиване на експорта от 4% на 3,75% до края на 2011 г. Това изглежда незначително, но зад него стоят огромни суми, подчерта Оли Рен.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X