Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моше Кацав окончателно влиза в затворо за изнасилване

Свий
X
Свий
  •  

  • Моше Кацав окончателно влиза в затвора за изнасилване

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moshe_katsa.jpg
Прегледи:1
Размер:49.0 КБ
ID:6514667Израелският Върховен съд потвърди присъдата на първа инстанция от 7 години затвор за бившия президент Моше Кацав за изнасилване и сексуален тормоз, предадоха световните агенции.



    Бившият президент "е използвал статута си, за да извърши престъпленията си и произнесената срещу него присъда е оправдана. Без съмнение е имало изнасилване, защото сексуалните отношения не са били по взаимно съгласие, дори и да е имало романтични връзки", посочиха в решението си тримата съдии от Върховния съд. С това решение Върховният съд отхвърля обжалването на Кацав, който ще трябва да лежи в затвора.

    През декември м.г. Моше Кацав бе намерен за виновен от съд в Тел Авив за две изнасилвания и сексуален тормоз срещу две свои подчинени докато е бил министър на туризма през 90-те години.

    На 22 март първоинстанционният съд го осъди на 7 години затвор ефективно, две години условно и изплащане на обезщетения от 100 000 шекела (20 000 евро) и 25 000 шекела (5000 евро) на двете тъжителки. Кацав остана на свобода до разглеждането на обжалването му пред Върховния съд и ще започне да излежава 7-годишната присъда на 7 декември.

    "В Израел всички са равни пред закона", заяви лаконично прокурорката Ронит Амиел. Един от адвокатите на Кацав Авигдор Фелдман обаче се изказа против "това съдебно решение, произнесено 11 години след събитията въз основа на съмнителни свидетелства".

    Адвокатите на бившия президент пледираха безуспешно пред Върховния съд, че съдебният състав от първоинстанционния съд е трябвало да разгледа възможността клиентът им да е имал отношения по взаимно съгласие с двете тъжителки, посочва БТА.

    По време на процеса Кацав упорито отричаше да е имал сексуални отношения с двете тъжителки и заяви, че е жертва на медиен заговор. Той никога не се призна за виновен по предявените му обвинения, а съгласно процедурата само при това условие той би могъл да получи смекчаване на присъдата, отбелязва Франс прес.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X