Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откриха гроба на Александър Македонски в Гърция

Свий
X
Свий
  •  

  • Откриха гроба на Александър Велики в Гърция

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:28.6 КБ
ID:6514626Гробницата на Александър Македонски и Ковчегът на завета са открити на гръцкия остров Тасос, твърди руското издание grekomania.ru.


    Според ръководителя на изследователската група "Пития" Николаос Кумардзис, за намирането на находките са помогнали любителски разкопки.

    По думите му при разкопките в един от районите на остров Тасос са се появили неочаквани резултати. Гръцките археолози са убедени, че наистина става дума за гробницата на Александър Велики и за Ковчега на завета.

    Александър Велики умира на 11 юни 323 г. пр. Хр. в двореца на Навуходонсор II във Вавилон на 32 години. Съществуват две теории за неговата смърт. Според тази на Плутарх, Александър умира повален от тежка болест. Диодор оспорва тази теория и разказва, че Александър е бил повален от болка след като изпил голяма купа вино в чест на Херкулес и умрял след известна агония.
    След смъртта му, тялото на Александър е балсамирано и положено в златен саркофаг. По пътя към древна Македония, траурният кортеж е посрещнат и отклонен в посока Мемфис (Египет) от Птоломей I. Години по-късно, тялото му е пренесено в Александрия.

      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X