Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КФОР превзе граничен пункт в Косово

Свий
X
Свий
  •  

  • КФОР превзе граничен пункт в Косово (ВИДЕО)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kfor.jpg
Прегледи:2
Размер:11.9 КБ
ID:6514612Служители на КФОР са превзели снощи една от барикадите, поставени от косовските сърби при граничния пункт "Ярине", съобщиха сръбски медии.


    Преди това военослужещите са предупредили хората на барикадите да се разотидат. Веднага след превземането, сърбите са издигнали нова барикада, като са изсипали няколко тона чакъл.

    От сръбската телевизия РТС съобщиха, че военните са блокирали два обходни пътя, свързващи северната част на Косово с Централна Сърбия.

    По време на акцията, американски военослужещи от КФОР са задържали двама сърби, коиот били пуснати след няколко часа на свобода. Останалите протестиращи са били на няколкостотин метра от въпросните барикади и са чакали развитие на ситуацията. От телевизията съобщават, че в момента обстановката в района е спокойна.

    Видео от сблъсъците:



    Кметът на Косовска Митровица Неделко Радойкович заяви пред журналисти, че акцията на КФОР е "злоупотребила" с доверието на сърбите, които досега са осигурявали на военослужещите свободно преминаване на север. "КФОР загуби доверието на нашата страна", допълни още Радойкович.


    Конфликтът избухна още през юли, когато косовски сърби блокираха два пропусквателни пункта на административно-разграничителната линия в Сърбия. Действията им бяха в знак на протест срещу връщането на митнически и гранични служители в Косово.

    В края на септември в района на същия граничен пункт бяха ранени шестима души след престрелка между сили на КФОР и протестиращи косовскисърби.

      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X