Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обявяват състава на новото гръцко правителство

Свий
X
Свий
  •  

  • Обявяват състава на новото гръцко правителство

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09.jpg
Прегледи:1
Размер:18.1 КБ
ID:6514601Днес трябва да стане ясен съставът на новото коалиционно правителство на Гърция.

    До окончателно споразумение все още не се е стигнало заради проблеми с кандидатурата на бившия вицепрезидент на ЕЦБ Лукас Пападимос за премиер на бъдещия кабинет, според източници от двете основни партии в страната.


    Още не е ясно дали 64-годишният Пападимос ще се съгласи да поеме длъжността.

    Днес по обед премиерът Папандреу ще се срещне отново с президента на Гърция Каролос Папуляс. След това държавният глава ще председателства среща на лидерите на политическите партии от кабинета, след края на която ще бъде обявен състава на новото правителство.

    Въпреки сериозния натиск от страна на ЕС, преговорите между управляващата ПАСОК и опозиционната "Нея Димократия" за разпределението на властта продължават вече второ денонощие.

    Европейската комисия поиска от Атина писмени гаранции за изпълнение на кредитното споразумение с Гърция от петима водещи гръцки представители. Двама от тях трябва да са настоящият и бъдещият премиер на страната. От комисията очавкат писмото с петте подписа, както и останалите писмени гаранции на Гърция, за да бъде приведен в изпълнение планът по отпускането на шестия спасителен транш от 8 млрд. евро.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X