Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Берлускони подава оставка след две седмици

Свий
X
Свий
  •  

  • Берлускони подава оставка след две седмици

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45.jpg
Прегледи:1
Размер:85.0 КБ
ID:6514595Премиерът на Италия Силвио Берлускони смята да подаде своята оставка, след като парламентът приеме ключовите икономически мерки и реформите, обещани от Рим на Брюксел, съобщи Ройтерс.
    Решението идва след като вчера при гласуването на бюджета в долната камара на парламента Берлускони загуби част от мнозинството си.

    Веднага след края на гласуването премиерът поведе серия от разговори с президента на Италия Джорджо Наполитано, в резултат на които се стигна до решениетоза оставката му.

    Според специалистите, приемането на закона за бюджета, което се очакваше да стане до края на месеца, сега може да се ускори.

    Спасителните антикризисни мерки се дискутират в Комисията по бюджета към италианския Сенат. Най-вероятно те ще бъдат одобрени и приети след около 15 дни, след което Берлускони ще подаде оставка.

    Италия се намира под натиск от ЕС, след като държавният й дълг достигна критичните 120% от БВП и евече вторият най-висок в Европа.

    Eврокомисарят по икономическата политика Оли Рен определи ситуацията в страната като твърде обезпокояваща. Той призова Рим да приложи обещаните реформи, за да бъдат успокоени пазарите.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X