Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С тържествен парад

Свий
X
Свий
  •  

  • Тържествено шествие по случай 70-ата годишнина на парада в Москва

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moskow_parade610.jpg
Прегледи:1
Размер:41.9 КБ
ID:6514535С ретро парад и тържествено шествие бе отпразнувана 70-ата годишнина от легендарния военен парад през 1941 г. в Русия. Събитието се състоя днес на Червения площад в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

    В проявата участваха почти 7 хиляди души, сред които 40 ветерани от Великата отечествена война, набивали крак преди 70 години по главния площад на страната, преди да заминат за фронта. Ветераните станаха почетни гости на празника. Те заеха места на трибуните край мавзолея на Ленин, посочва руската агенция.

    Преди 70 години "хиляди войници и офицери, курсанти и опълченци преминаха по Червения площад, като показаха пред цялата страна и пред света, че Москва не се предава на врага, че нашият народ има сили да се сражава и побеждава", каза преди началото на днешния марш кметът на Москва Сергей Собянин. Днешното шествие е знак на почит към "паметта на всички, които не се завърнаха от бойните полета и защитиха Москва и Русия", добави градоначалникът.


    На парада бяха демонстрирани уникални образци на запазена бойна техника от времето на Великата отечествена война - камиони, бронирани коли, танкове, "катюши" и зенитни оръдия. Също събралата се тълпа имаше възможност да види кинокадри от времето на войната, прожектирани на голям екран и възстановка на тогавашните събития.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X