Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окрадоха имотите на Цар Киро

Свий
X
Свий
  •  

  • Полицаи хванаха крадци в имот на Цар Киро

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Gallery-15334-pic.jpg
Прегледи:21
Размер:70.3 КБ
ID:6516009Полицията в Асеновград задържа шестима души, които опитали да оберат една от къщите на Кирил Рашков в Катуница. От ОДМВР съобщиха, че петима мъже и младеж са заловени в момента на кражбата снощи около 22.00 часа. Сигналът е подаден от съседи на Рашков на ул. „Петко Войвода” в селото.


    Четирима от задържаните са от Катуница, като сред тях е и 14-годишен младеж, син на един от обирджиите. Другите задържани са от Милево и Пловдив.

    По данни на полицията мъжете били организирани в две отделни групи и оборудвани с клещи. Те имали намерение да откраднат метални решетки от избени помещения на жилището. В близост полицаите били открили подготвени за изнасяне две купчини с общо 47 метални елемента.

    При направената проверка е установено, че трима от задържаните са известни на полицията и имат присъди. Единият от тях – за шофиране в нетрезво състояние, а другите двама – за кражби.

    Фамилият Рашкови напусна имотите си в селото, след смъртта на 19-годишно момче от Катуница. Ангел бе прегазен от микробус, в който се возили членове на фамилията. На 22 ноември внукът на Цар Киро Кирил Рашков-младши беше осъден на 8 месеца затвор по обвинения по обвинения за отправяне на заплаха за убийство към Веселин Христов, вуйчо на убития младеж. Внукът на Цар Киро поиска съкратено съдебно следствие. Съдът постанови още Рашков да изплати 2000 лв. обезщетение на Веселин Христов, който е страна в процеса. Рашков ще трябва да плати и 1080 лв. разходи по делото.

    Делото срещу Цар Киро ще се гледа в началото на януари. Наблюдаващи случая коментират, че вероятно тогава Рашков ще използва сърдечните си оплаквания, за да не се яви в съда. Той също отговаря по обвинения за отправяне на заплахи за убийство.

    Ангел Петров беше премазан на 23 септември вечерта от бус, пълен с приближени до Рашков цигани. Шофьорът бе 55-годишният Симеон Йосифов. Ден след смъртта на Ангел почина негов приятел - Павел. Той живеел от няколко години с присадено сърце. Момчето припадна по време на протестно шествие и по-късно издъхна.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X