Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цар Киро готов да напусне Катуница, иска да му платят имотите

Свий
X
Свий
  •  

  • Цар Киро готов да напусне Катуница, иска да му платят имотите (обновена в 18.00 часа)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:car_kiro6.jpg
Прегледи:14
Размер:43.4 КБ
ID:6514603Кирил Рашков настоява имотите му в Катуница да бъдат оценени от държавата и след това да му се изплати съответна сума за тях. Тогава той щял да напусне селото.

    В интервю за бТВ адвокатът на Кирил Рашков Васил Марков коментира, че живеем в правова държава и всеки може да си живее където иска, но все пак Рашкови са склонни на „компромиса“ да се преместят на друго място, веднага след като получат пари срещу имотите си.

    Относно незаконността на постройки на Рашков Марков, заяви „Едва след като съдът постанови, ще дойдат и багерите, ако те са незаконни - ще бъдат съборени“.


    "До настоящия момент семейството не е завело никакви искове. Живеем в правова държава и има образувани дознания в Районна прокуратора в Асеновград, които са именно за увреждания и палеж. Нека приключат самите разследващи органи, а след това най-нормалното нещо е фамилията да заведе искове. Хипотетично е да се каже за какви суми ще са те", коментира още защитникът.

    В момента полицията претърсва имотите на фамилия Рашкови в Катуница. Къщата, която претърсват близо 20 полицаи е по-навътре от изгорелите по време на размириците в Катуница. По нея поражения няма. Пазителите на реда претърсват със специална техника и металотърсач. Ангел Рашков коментира, че не знае причината за претърсването. По думите на Марков претърсването е по искане на хора от форуми. "Ще се търси злато там", обясни адвокатът.

    На място е съпругата на Кирил Рашков-старши - Костадинка. Тя коментира, че недодумява какво търси полицията в дома им и че семейството ще се върне в къщата си, въпреки заканите на жителите на Катуница, че няма да позволят това. Според нея къщите са законни, но в община Садово правят опит да покрият официалните документи. Костадинка Рашкова каза още, че нямат никакво намерение да съдят жителите на селото за причинените им имуществени вреди. Рашкова заяви, че виновник за размириците е Веселин Христев, синът на бившата кметица на селото, който е провокирал конфликта в началото. Засега семейството живее в София, тъй като са запорирани банковите им сметки, се изхранват с пари на заем.

    По повод изграждането на
    паметниците на Ангел и Павел, които починаха в Катуница Рашкова коментира, че фамилия й ще подпомогне финансово. По думите на Рашкова загиналият 19-годишен Ангел е жертва на своя роднина Веселин, който е провокирал безредиците в Катуница. Тя добави, че съпругът й е помагал на много политически партии и е плащал за избори, сега Цар Киро членувал в ГЕРБ и не било коректно да говори против тази партия.

    След като претърсването на имотите на Рашкови продължи шест часа днес, то ще продължи и утре. Все още се пази в тайна дали е открито нещо днес. Според живущите в Катуница са намерени три тракийски плочи. Според тях полицията търси около тон и половина злато, но то вероятно е изнесено. По думите на директора на Археологическия музей в Асеновград Иван Дуков, дори и да има някакви антични находки, има вероятност те да са фалшификати. Той самият няма информация да са намерени антични предмети днес, въпреки че бе пред имота на Цар Киро.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X