Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Асеновградски прокурор стана адвокат на Цар Киро

Свий
X
Свий
  •  

  • Асеновградски прокурор стана адвокат на Цар Киро

    Бившият ръководител на прокуратурата в Асеновград през 1992 г., когато е разбита нелегална фабрика за алкохол на Кирил Рашков - Даниел Ангелов, сега е адвокат на Цар Киро. Тогава Рашков е арестуван, но след няколко месеца престой в пловдивския арест успява да се измъкне с по-лека мярка с официален мотив тежко здравословно състояние.


    Тогава прокуратурата е разполагала с голям набор от доказателства срещу нелегалната фабрика за алкохол. От дома на Цар Киро са иззети огромно количество бидони и бутилки с алкохол. Въпреки събраните доказателства, делото срещу фамилията никога не вижда бял свят. То е връщано два пъти за доразследване от прокуратурата. Въпреки това до съд така не се стига, заради изтичането на сроковете по давност за повдигане на обвинение.

    Мотивите, с които бившият прокурор Даниел Ангелов поиска да извади Рашков от ареста, бяха свързани със здравословното състояние на клиента му.

    Малко по-късно Ангелов беше глобен с 1000 лева от съда, затова че не се е яви при гледането на мерките за неотклонение на други двама обвиняеми, близки до Рашкови - Георги Йорданов и Спас Христов, които блъснаха с коли четирима души пред къщата Катуница през първата вечер на размириците.



    Кирил Рашков остана в ареста, след като се отказа да обжалва наложената му мярка „задържане под стража“. Той е обвинен за отправянето на заплахи за убийство към Веселин Христев, вуйчо на прегазения от цигани 19-годишния Ангел Петров, и от майката на момчето - Иванка Петрова. По същите обвинения ще отговаря и внукът Кирил Рашков-младши, който се предаде доброволно властите, след като беше обявен за общодържавно издирване. Прокуратурата обвини и него в отправяне на заплахи за убийство на Веселин Христев.


    ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
    Рашков предпочете килията

    Цар Киро спонсорирал Литекс с 439 долара
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X