Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съдът остави Кирил Рашков в ареста, крие го от жителите на Катуница

Свий
X
Свий
  •  

  • Съдът остави Кирил Рашков в ареста, крие го от жителите на Катуница

    Съдът в Асеновград остави за постоянно в ареста Кирил Рашков обвинен в закана за убийство. Магистратите преместиха началния час на заседанието си, след като разбраха, че половината жители на село Катуница са имали намерение да дойдат в съда.
    Въпреки това пред сградата на съда успяха да дойдат няколко жители на пловдивското село, където на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров. Те викаха "Убиец" и "Искаме смърт".

    Пред съда Кирил Рашков поиска по-лека мярка с мотивите, че не се чувства добре и е много болен.

    "Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам", каза той и продължи: "Болен съм, 75% инвалид, не съм извършил тези престъпления". Цар Киро обяви, че хората, които са се оплакали, че са заплашвани от него със смърт, всъщност са заплашвали него самия.


    Според прокурора по делото Калоян Димитров вълнàта от обществено недоволство в страната е породена от усещането за безнаказаност от страна на Кирил Рашков. По думите му доказателствата към момента сочат, че 19-годишният Ангел от Катуница е прегазен от приближени до Цар Киро.

    На Рашков са повдигнати две обвинения за закани за убийство - към Веселин Христов, вуйчо на прегазения в Катуница 19-годишен Ангел, и жената, с която Веселин живее на семейни начала – Иванка Петрова. Рашков изтъкна, че Веселин Христев – човекът, отгледал убития 19-годишен Ангел, на няколко пъти са нахлували в дома му с други хора от селото, за да го сплашват.


    Съдия Мария Пейчева мотивира решението с думите, че има реална степен на опасност да се извършат нови престъпления от Рашков, тъй като досъдебното производство е в начален етап и има вероятност той да се укрие.


    Мярката за неотклонение може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. В случай на обжалване заседанието ще бъде на 4 октомври.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X