Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И "Столипиново" се готви за протести - циганите се въоръжават със сопи и

Свий
X
Свий
  •  

  • И ромите се готвят за протестите - в Пловдив се въоръжиха с брадви и бухалки

    Пловдивските роми също се подготвят за протестите тази вечер - още на протеста в неделя вечерта циганите се въоръжиха с брадви и бухалки. Твърдят, че ги е страх от българите. „Носим брадви, сопи, страхуваме се”, казват жители на Аджисан махала, цитирани от Dnes.bg. „Не искаме размирици, да ходят да държат сметка на Цар Киро, досега сме живели спокойно”, твърдят ромите. С прътове и бухалки в ръце се разхождат и ромите в "Столипиново". Раздаваха се бухалки и на малките деца.



    Цялата нощ полиция и жандармерия охраняваше плътно махалите. През 10 м имаше полицейски патрули и части на жандармерията. По-късно пристигнаха и спецчасти от София. Под полицейска блокада са и джамиите в Пловдив. На всяко кръстовище има полицейски патрули.
    Вчера над 100 жандармеристи блокираха Аджисан махала, след като протестно шествие на младежи се отправи към ромската махала. Беше отцепен районът на булевард „Мария Луиза”, а събралите се скандираха: „Киро – вън, циганите – вън!”, тъй като имаха информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала.


      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X