Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бившите кметове на Пловдив, Плевен и Смолян искат касиране на изборите

Свий
X
Свий
  •  

  • Бивши кметове искат касиране на изборите

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori.jpeg
Прегледи:1
Размер:5.7 КБ
ID:6514489Бивши кметове искат касиране на местните избори с мотива, че управляващите са ги опорочили. Вотът ще оспорват Славчо Атанасов (ВМРО-НИЕ), който загуби вота в Пловдив, и Найден Зеленогорски (СДС), който не спечели Плевен. По всяка вероятност към тях ще се присъедини Дора Янкова (БСП), която загуби Смолян.
    Тримата обявиха намеренията си днес на пресконференция.

    Бившите кметове, които загубиха изборите с малка преднина от техните конкуренти, поискаха повторно преброяване на бюлетините, но не само на действителните но и на недействителните, също така и на тези които са останали неизползвани.


    Славчо Атанасов разказа как в Пловдив са били купувани гласове. Той припомни, че е загубил с близо 1000 гласа от кандидата на ГЕРБ инж. Иван Тотев, който досега беше областен управител на Пловдив, но е убеден, че в обявените за невалидни 3000 бюлетини една огромна част ще бъдат за него.

    „За първи път през тези осем избора, в които съм участвал, има толкова сериозна пряка намеса на правителство за влияние върху изборите. В центъра на Пловдив се купуваха масово гласове. Дава се сигналът на полицията, полицията четири часа не реагира на този сигнал. В "Столипиново" - същата работа. Ние вървим към бананова Република", категоричен бе Атанасов.

    Зеленогорски сподели, че прокуратурата разполага със запис на който се вижда как се подменят и фалшифицират бюлетини от секции. Той смята, че около 900 от неговите гласове в Плевен са били откраднати от фалшива коалиция, която ползвала неговото име. „Загубихме с 389 гласа разлика и аз препотвърждавам думите си - по-добре достойна загуба, отколкото фалшифициране и „неморална победа", каквато постигнаха опонентите от ГЕРБ."

    Дора Янкова каза, че не е от хората които ще направят всичко в името на победата. "България трябва да каже СТОП на контролирания вот и на манипулациите", заяви тя и допълни, че все още не е взела твърдо решение да поиска касиране, но мисли по въпроса.

    На пресконференцията от ВМРО-НИЕ обясниха, че до седмица ще подготвят информация за нарушенията на изборите и ще я изпратят в Брюксел.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X