Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИК призна за грешки в кампанията за изборите

Свий
X
Свий
  •  

  • ЦИК призна за грешки в кампанията за изборите

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori.jpg
Прегледи:4
Размер:18.0 КБ
ID:6514432Разяснителната кампания относно начина на гласуване по време на изборите за президент и местна власт закъсня - отчитам го като лична грешка. Това заяви пред Дарик председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова.
    Тя уточни, че все пак ЦИК е орган по прилагане на закона, а организационно-техническата подготовка е отговорност на Министерския съвет, но призна, че "Централната избирателна комисия има своите негативи и тепърва ще трябва да ги анализира”.

    Забавянето на обявяването на резултатите от първия тур на избори 2011, проведен на 23 октомври, Медарова обясни с късното приключване на изборния ден.

    Според Изборния кодекс ЦИК трябва да обяви резултатите 48 часа след края на вота.

    Пред Дарик Медарова обяви, че радиото няма да бъде санкционирано с акт заради музикалните класации, които излъчваше в изборния ден. Наказанието бе поискано в писмо от Съвета за електронни медии, според който "излъчените класации представляват по своеобразен начин резултатите от допитвания до общественото мнение по повод на изборите в изборния ден преди обявяването на края му" и биха могли да повлияят на нагласите на избирателите.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X