Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИК: Росен Плевнелиев събира 52,5%

Свий
X
Свий
  •  

  • ЦИК: Росен Плевнелиев събира 52,56% (ОБНОВЕНО в 12:00 ч)

    Плевнелиев и Попова, Снимка: Сергей АнтоновКандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова получава 52.56% от гласовете на балотажа в неделя, а Ивайло Калфин и Стефан Данаилов вземат 47.44%.


    Това сочат междинни данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) на база 99,96% от въведени протоколи на Секционните избирателни комисии (СИК) в Общинските избирателни комисии (ОИК), съобщи тази сутрин говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, цитирана от Фокус.

    Избирателната активност към 20:00 часа вчера е била 48.04 процента на балотажа за президент и вицепрезидент и 54.2 процента на местните избори, съобщи ЦИК.

    В ЦИК са пристигнали протоколите от 87 ОИК. Следва независимо повторно въвеждане на данните на секционните протоколите в ЦИК, след това ще бъдат съпоставени двете бази данни и ако има някакви различия, ще се установи на каква база се дължат. Чак след това ще бъдат обявени окончателните резултати от президентските избори, обясни Негенцова.

    В момента се обработват данните от всички пристигнали ОИК. Пристигнаха от Пловдив и Русe, а през нощта са приети протоколите от столичната ОИК и са въведени, каза още Негенцова. Резултатите от местните избори ще се обявяват от общинските избирателни комисии.
    Снимка: Сергей Антонов
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X