Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпратиха с червени рози Калфин и Данаилов

Свий
X
Свий
  •  

  • Изпратиха с червени рози Калфин и Данаилов

    станишев, калфинБукети с червени рози от щаба си, комплименти и благодарност за проведената кампания от ръководството на БСП получиха загубилите кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от левицата - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.
    Двамата дойдоха поотделно в международния пресцентър в НДК тази вечер за пресконференцията на левицата. Първият, застанал пред репортерите - Калфин, оцени вота на хората с думите: „Спечелих доверието на много хора. На първия тур спечелих 1 милион гласа, на втория – повече от милион”.



    И той, и Стефан Данаилов, и лидерът на БСП Сергей Станишев, дошли след него в НДК, използваха една и съща дума за представянето на Столетницата на вота както за президент, така и за местна власт: „подем”. Според тримата именно така може да се нарече резултатът за БСП – надвишаващ с около 300 хиляди гласа, по думите на Станишев, вота за партията на предходните избори.

    Критични и крайно остри изказвания и тежки упреци отправи левицата към спечелилата изборите партия ГЕРБ.

    Властта се превърна в престъпна, във власт на мутрите, която използва силови средства, натиск.... Би било редно да поздравя първата двойка, но няма да го направя. Срамно е да спечелиш по начина, по който ГЕРБ печелят гласове: с купуване, страх, натиск, бой. Ще търся всички правни методи, за да излезе истината и за първия, и за втория тур”, заяви Станишев и определи новоизбраният президент като „бледа сянка на този, който ще управлява президентството”, имайки предвид премиера Бойко Борисов. Станишев беше напрегнат, не се и опитваше да скрие лошото си настроение.

    Минорно беше и в щаба на БПС в НДК. С изопнати лица, напрегнати погледи и телефони, залепени до ушите, за да чуят най-новите проценти по градове, лидери на левицата кръстосваха коридора пред кабинетите на последния етаж в НДК, над зала 3, където след час-два трябваше да започнат пресконференциите. Малцина искаха да коментират каквото и да било, по-скоро се скриваха зад вратите на стаите.

    Мрачни бяха и думите на Стефан Данаилов, който заяви за Плевнелиев и избраната за вицепрезидент Маргарита Попова: „Горките. Някой ще им държи гласните струни и няма да има чуваемост за това, което говорят”.

    Победата на ГЕРБ той коментира с думите: „Хората искат още малко страдания”.

    „Няма да оставим да им се размине това, което направиха на тези избори все едно нищо не се е случило”, заяви лидерът на левицата Станишев, визирайки ГЕРБ. „От днес, освен социалната кауза, в кауза за БСП се превръща защитата на демокрацията в България”, допълни той.

    Станишев бе категоричен, че БСП ще иска касиране на изборите "на много места", но още не е напълно сигурен за касиране за президентските избори.

    "Загубихме най-нечестните избори и най-недемократичните избори. Много хора не гласуваха по съвест. Има безброй свидетелства за купуване на гласове. Срещу опозицията се действаше със силови методи, с бой, с натиск - нещо, което не е било от времето на Алеко Константинов", заяви депутатът от БСП и член на ИБ на партията Антон Кутев.

    „Всеки месец ще бъде месец на загуба за ГЕРБ. Ще излизат наяве шашмите им, и при бюджет 2012 г., и през зимата. Трета година българите ще обедняват. Ще проличи колко некадърни са техните кметове. Хората ще изтрезнеят... С камъни ще ги замерят след две години тези, които днес гласуваха за ГЕРБ”, предрече Станишев.

    И той, и Калфин, и Данаилов бяха единодушни: БСП ще има различен, по-висок резултат на следващите избори.

    Станишев очерта още един приоритет: предсрочни парламентарни избори - колкото е възможно по-скоро.
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X