Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поискаха оставката на ЦИК заради хаоса

Свий
X
Свий
  •  

  • Поискаха оставката на ЦИК заради хаоса

    Антоний ГълъбовАнтоний Гълъбов от асоциация "Прозрачност без граници" заяви, че ЦИК трябва да подаде оставка заради големия хаос по време на изборите.


    "Доколкото Централната избирателна комисия е политически орган, който е избран от Народното събрание, аз очаквам форма, в която този орган да поеме политическа отговорност и да подаде оставка", обяви политологът пред Дарик.



    "Цари хаос, чисто организационен хаос и някой трябва да поеме отговорност за това - това е ЦИК. Бяхме свидетели на невероятно не добре организирани избори, с липса на всякаква прозрачност, с липса на готовност да бъдат реализирани елементарни усилия, за да бъдат облекчени българските граждани", аргументире са Гълъбов.


    Между 12 и 14 процента от имащите право на глас българи са готови да продават гласа си - това показвали данните, получени в изследване на "Прозрачност без граници". Според Антоний Гълъбов това означавало, че около една трета от подадените гласове в днешния ден биха могли да бъдат приети, че са резултат на някакъв тип въздействие върху свободната воля.


    Относно купуването на гласове той заяви, че сигналите за купуване на гласове са нараснали на втория тур. "Нека да го кажа като сравнение спрямо първия тур. Наблюденията ни на първия тур на изборите показваха, че около 6 процента от сигналите ни бяха за купуване на гласове, в момента този относителен дял е 31 процента. Това е практически почти една трета от всички сигнали", заяви Гълъбов.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X