Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Претендентите за „Дондуков“ 2 гласуваха

Свий
X
Свий
  •  

  • Претендентите за „Дондуков“ 2 гласуваха

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori_2011.jpg
Прегледи:22
Размер:10.2 КБ
ID:6513683Двамата претенденти за президентския пост - кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин от БСП упражниха правото си на вот.


    Гласувах за едно динамично и прагматично президентство, каза пред журналисти Плевнелиев. Във връзка с неуредиците при гласуването на първия тур той заяви, че има компетентни органи, които трябва да си свършат работата. Според него е имало сериозни неуредици при първия тур, но за втория тур той очаква по-добра работа на комисиите. „Днес ще се гласува много по-лесно”, коментира Плевнелиев и призова гражданите да гласуват.
    Росен Плевнелиев
    „Винаги съм вдигал високо летвата. Винаги съм вярвал, че човек трябва да се бори не само за победата, а за каузата. Каузата на тези избори е много силна и важна – за ускоряване развитието на България”, коментира Плевнелиев.

    „Демокрация означава активна избирателност“, заяви Плевнелиев. Той бе категоричен, че неговият вот днес е за европейското развитие на България, „за една достойна България, чрез което качеството на живот в страната ще бъде подобрено и се очаква една икономическа перспектива“. „Аз гласувах за динамично и прагматично президенство“, добави още Плевнелиев.

    Относно сигналите за нередности върху контрола на избирателите кандидат-президентът коментира, че компетентните органи са тези, които ще посочат дали трябва да се притесняваме. „Аз ще ги оставя да си свършат работата“„Организационни неуредици имаше сериозни на първия тур и аз очаквам днес драматично подобрение. Днес ще се гласува много по-лесно”, коментира Плевнелиев и още веднъж призова гражданите да гласуват.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9724.jpg
Прегледи:2
Размер:116.5 КБ
ID:6513690
    Остатъка от изборния ден Росен Плевнелиев ще прекара със семейството си. „ Господ беше добър с мен по време на кампанията. Благодарение на Него и младия си и компетентен екип до мен, ние ще спечелим. Ще празнуваме победата, защото вярвам в нея. Каузата на тези избори е много силна и много важна!“ добави в заключение Плевнелиев.Ивайло Калфин

    Гласувам с надеждата, която бе и в първия тур – България да върви напред като европейска държава, да има самочувствие, достойнство, да има в дневния си ред това, което имат в дневния си ред европейските страни”, каза Ивайло Калфин пред журналисти. Той изрази надежда, че в организационно отношение вторият тур на изборите ще мине по-добре от първия. „Надявам много хора да участват, за да не могат тези, които си мислят, че могат служебно да спечелят изборите, да не го направят. Виждам какво се случва. Аз съм казал, че обикновено целувам жена си. Има един друг – премиера, когото го целуват непрекъснато и там дълга опашка има“, каза Калфин.

    След като гласува Калфин отиде в клуба на БСП в „Красна поляна“. На среща с привържениците си той заяви, че първи тур е добро начало за БСП, защото са получили толкова вот, колкото Първанов бил събрал на балотажа. „Неофициално от отделни хора в други щабове получих подкрепа – дори от СДС, ВМРО, ЕНП на Капон и други“, каза Калфин като каза, че е разочарован от това, че Меглена Кунева не е дала подкрепата си за него на балотажа.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3067.jpg
Прегледи:1
Размер:116.2 КБ
ID:6513689
    „Нямаше кампания тази седмица. Те искаха да ни ударят от първи тур. Да, ама не!“ - даде оценка Калфин. „Поканих Плевнелиев на дебат веднага след изборите миналата седмица. От щаба ми отказаха, като едва ли не споделиха, че той не можел да се представя на дебати“, допълни още той.

    Относно местните избори Калфин заяви, че са загубили Стара Загора предварително, поради двамата леви кандидати, между които се разпределил недесния вот - „Бойчо (Биволарски б.а.) трудно ще вземе“, беше конкретната му оценка. „За Търговище и Разград е сигурно“, оптимистично добави той. „В Перник кампанията е много мръсна – Росица (Янакиева б.а.) я правят на нищо.“

    По-висока избирателна комисия се отчита до момента. От ЦИК съобщиха, че за президентските избори към 10.00 часа има около 10-12 % активност, а около 13% е активността за местния вот. От комисията очакват резултатите от всички общини, за да могат да определят реалния размер на активността.
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X