Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протестиращи: „Върнете ни гласа”

Свий
X
Свий
  •  

  • Протестиращи: „Върнете ни гласа”

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori_2011.jpg
Прегледи:22
Размер:10.2 КБ
ID:6513676В деня за размисъл граждани излязоха на протестно шествие до сградата на Централната избирателна комисия (ЦИК) в София под надслов "Поход на откраднатите гласове". Пред сградата на ЦИК близо 100 души под мотото „Върнете ни гласа” поискаха да бъдат спазени техните граждански и политически права и да не бъдат манипулирани изборите.

    Мирното шествие премина по бул. "Витоша" в посока сградата на Народното събрание, на чийто първи етаж се помещава Централната избирателна комисия.

    Протестът, организиран предимно в социалните мрежи, събра младежи, представители на неправителствени организации и рокери от клуб „Велика България”. Участниците в шествието скандираха: „Елате с нас, протестът е за вас!”

    Радослав Стоянов, един от организаторите на събитието, увери, че протестът няма политическа ангажираност към никоя партия. По думите на Стоянов, на 23 октомври изборите не са били демократични.

    Организаторите споменаха редица изборни нарушения, но специално акцентираха върху наличието на т.нар. „забранителни списъци”, които оставиха мнозина без право на глас.

    По данни на вътрешното министерство, над 440 хил. души попаднаха в „забранителния списък”.

    Протестиращите заявиха, че не са били допуснати да гласуват повече от 100 хил. души. Като причина за този абсурд те посочиха МВР, от където са подали погрешна информация на ГРАО. Според тях, на втори тур отново ще има голям брой граждани, които няма да могат да упражнят правото си на глас.


    Още по темата

    Протестно шествие до сградата на ЦИК
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X