Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чакат още дела заради изборните нарушения

Свий
X
Свий
  •  

  • Чакат още дела заради изборните нарушения

    Борис ВелчевБроят на делата заради нарушения в изборния ден ще се увеличат до края на седмицата. Това прогнозира главният прокурор Борис Велчев. Броят на досъдебните производства расте всеки ден. В средата на следващата седмица ще е ясен и окончателният брой на образуваните дела и колко лица са привлечени по тях.


    По повод случаите, при които чували с бюлетини са били носени по къщите на членове на секционните избирателни комисии, главният прокурор заяви: "Не всяко нарушение на изборния кодекс представлява престъпление по смисъла на наказателния кодекс. За лошата организация на изборите може да се носи административна, политическа или друга отговорност, но не и наказателна".

    Той побърза да увери, че ще се вземат мерки, ако в прокуратурата бъде подаден сигнал за престъпление, свързано с изборния процес.

    "Най-лесно е всичко сега да се обяви за престъпление и да се хвърли на прокуратурата", допълни Велчев и напомни, че в НК има специален раздел, посветен на изборните престъпления, и невключеното в него не може да се класифицира като престъпление.

    „Вие добре знаете, че решенията на избирателните комисии не се обжалват пред прокуратурата", каза още главният прокурор.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X