Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Божурище крие резултатите от вота, в Хасковско крият бюлетини в шкаф

Свий
X
Свий
  •  

  • Божурище крие резултатите от вота, в Хасковско крият бюлетини в шкаф

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Izbori 001.jpg
Прегледи:8
Размер:87.7 КБ
ID:6513553Божурище крие резултатите от изборите, проведени там. Три денонощия след изборите общината все още не е предала избирателните си списъци и протоколите с резултатите. Прокуратурата започна проверка.
    В същото време в Хасковско село откриха бюлетини в шкаф в местния пенсионерски клуб.
    50 от тях били невалидни, но имало и валидни на кандидата, който се е разминал с балотажа с два гласа. Спечелилият изборите там Илями Бева, кандидат на ДПС, е убеден, че няма спекулации и изборите са спечелени честно.


    По повод Божурище пред OFFRoad-Bulgaria говорителят на ЦИК Ралица Негенцова обясни, че в комисията няма подобен сигнал, нито е има информация за общини, които все още не са предали документите в 23-часовия законов срок. От ЦИК обясниха, че ако има подобни случаи, то информацията за тях би трябвало да е в съответните общински избирателни комисии.

    Прокуратурата проверявала случая в Божурище по повод съмнения, които са се появили още в изборния ден. Едното съмнение е за необичайно високата избирателна активност, който била над 70%. Съмненията са за това, че в селото са регистрирани по над 50 души на един адрес, които е тябвало да подкрепят вота.

    Прокуратуата ще проверява и съмнения за купуване на гласове.

    Според сегашните изборни резултати в общината трябва да има балотаж между настоящия кмет Аспарух Аспарухов и кандидата за кмет от ГЕРБ - Станимир Жарков.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X