Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИК още не са готови с окончателните резултати от изборите

Свий
X
Свий
  •  

  • ЦИК още бави официалните резултати от изборите, не казват кога ще са готови

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:294890_308393965842496_100000156861759_1482092_1492066333_n.jpg
Прегледи:2
Размер:66.5 КБ
ID:6513540ЦИК бави обявяването на изборните резултати в разрез с Изборния кодекс. Те трябваше да бъдат оповестени от Централната избирателна комисия до 48 часа след провеждането на вота. Срокът изтече вчера вечерта. И до днес никой от ЦИК не се наема да каже точно кога ще бъдат публикувани данните. На всичкото отгоре Бисер Троянов, говорител на ЦИК, обяви, че все още се приемат секционни протоколи от Софийската общинска избирателна комисия.

    "След приемането на секционните протоколи те ще бъдат въведени повторно от фирмата преброител. Едва след окончателното им въвеждане можем да определим изборните резултати", каза Троянов. Той не се ангажира със срок за оповестяване на окончателните данни от изборите, но заяви, че се надява да е днес.

    Другият говорител на ЦИК Ралица Негенцова също изрази надежда, че данните ще са обявени до края на днешния ден.

    Вчера от ОИК се оправдаха за хаоса при обработването на изборните документи с късното приключване на изборния ден. Първите секционни протоколи са подадени в комисията в 21:54 часа в неделя.

    Отделно от това почти всеки протокол е бил обработван най-малко по два пъти заради открити грешки. Извършено е и ръчно преброяване на бюлетините от 78-ма секционна комисия заради многото некоректно попълнени протоколи. Това допълнително забавило общата работа, защото ангажирало трима служители на ОИК за повече от час.

    БСП ще иска касиране на вота в столицата. Причината е присъствието на депутати от ГЕРБ в ОИК-София в следизборната нощ. ГЕРБ пък поискаха повторно преброяване на бюлетините в Кърджали. В ОИК Кърджали ще бъдат внесени жалби за фалшифициране на бюлетините за местния вот, където беше избран кандидатът на ДПС Хасан Азис. Той от своя страна Азис обясни, че не се притеснява от ръчно преброяване на бюлетините.


      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X