Обява

Свий
Няма добавени обяви.

24% средна избирателна активност за страната към 13.00 часа

Свий
X
Свий
  •  

  • 24% средна избирателна активност за страната към 13.00 часа

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori_2011.jpg
Прегледи:22
Размер:10.2 КБ
ID:6513318Към 13.00 часа средната избирателна активност за страната е била около 23-24%. За момента най-високата избирателна активност от 67% е отбелязва община Кричим, съобщи за „Фокус“ говорителят на ЦИК Бисер Троянов.


    Разликата в избирателната активност между месните и президентските избори е малка, в полза на местния вот - 29 и 36%. Избирателната активност е сравнително по-висока, отколкото на президентски избори през 2006 г., когато изборите са приключили с 46 и 42% съответно за първи и втори тур. За местния вот през 2007 година активността е била по-голяма - 50% на първи тур, като през 2003 г. е била 46-47%.

    Пет нови досъдебни производства за нарушения на изборното право са образувани от прокуратурата. Те са на територията на областните дирекции София, Пловдив, Смолян, Тополовград и Ботевград. Към 15.00 часа днес проверените сигнали, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, са общо 100. В девет от случаите са съставени актове за административни нарушения, а изготвените и връчени по Закона за МВР протоколи са 27.


    До момента има информация за нарушения, свързани с изборната кампания, в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Силистра, София град и София област, Сливен и Ямбол. По случаите в областните дирекции се извършват своевременни проверки.

    Жител на видинското с. Антимово ще остане в ареста за срок до 24 часа, след като счупил с крак изборна урна. Сигнал за инцидента бил подаден от телефона за спешни повиквания 112 в ОДМВР – Видин. Повредената урна е била сменена с нова и изборният ден е продължил нормално.


    За отправени заплахи по телефона пък има задържан в Пловдив. Злонамереното обаждане било отправено към мъж от Пещера, съпруг на кандидат в настоящата кампания. За престъпление по чл.144 ал.3 от НК извършителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.


    Сигналите от граждани, свързани с нарушения на изборния процес, получени на откритата линия на МВР, са общо 143.


    Трафикът през граничните пунктове на страната е спокоен, уточняват от МВР.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X